Spring naar inhoud

Hanzestedenpad: van Doesburg naar Zutphen

image
Zondag liepen Tonny en ik weer een etappe van het Hanzestedenpad, van Doesburg naar Zutphen, 34 kilometers. Eerst met een beetje mist langs oude rivierarmen van de IJssel,  maar al snel kwam de zon door. Bij Dieren met de pont naar de Veluwse kant richting Brummen. Daarna over de landgoederen het Leusveld en Voorstonden naar Zutphen. Het laatste uur nog een hagelbui met ijsregen, maar onze kletsnatte broeken waren in Zutphen al weer droog. De schoenen moet ik nog schoon maken, die zitten onder de prut. Lopen jullie met ons mee?

image

imageOnderweg mooie boerderijen en af en toe een waakhond. Tonny telde zoals altijd de katten onderweg weer, het waren er maar 5. Ze vonden het zeker te koud.

image

image

image

imageAan de Veluwse kant een heel ander landschap. Beuken en eiken, houtwallen en kleine bosjes, en heel erg modderige paadjes. image

image

imageWe liepen langs het Leusveld, een jachthuis uit begin vorige eeuw. Het was heerlijk zonnig weer, overal hoorde je de koolmezen en boomklevers, het leek wel voorjaar.

image

image

imageToen we nog ruim een uur moesten lopen een prachtig dreigende lucht. Even later, toen we in open gebied richting IJssel liepen, harde regen. Maar het waaide en duurde niet zo lang. Dus waren we al weer droog, toen we Zutphen in liepen over de oude IJsselbrug. Een beetje stram maar voldaan kwamen we thuis. Nog even na praten met een glaasje wijn met Tonny en Frans. Ik was eigenlijk van plan om ’s avonds nog wat werk voor te bereiden, maar daar kwam het niet meer van. Lekker douchen, makkelijk eten (kliekje van de dag er voor) en lekker lui op de bank kijken naar “Onze man in Teheran”van Thomas Erdbrink, heel goede serie over het leven in Iran, wat voor een deel heel anders blijkt dan wij hier denken. Voldaan gevoel altijd na zo’n hele dag buiten, in beweging.

image

image

image

4 Reacties Post a comment
 1. Wat een gevarieerde wandeling Klaske maar zo te zien is bij jullie de bodem ook verzadigd en staan veel wegen en weilanden blank.

  woensdag, februari 4, 2015
 2. Moet je doen, hele pad is mooi. Wij liepen het al eens andersom. Nu zijn er rondwandelingen bij gekomen. En zo fijn dat het in de buurt is, niet altijd zin om een eind te reizen.

  dinsdag, februari 3, 2015
 3. Wat een mooie weergave van je tocht. Je bent ook lange afstandloper net als ik. heb de etappe van Zutphen naar Deventer ooit gelopen. andere etappes staan nog op het lijstje voornemens.

  dinsdag, februari 3, 2015
 4. Hannie #

  Wat een mooie foto’s heb je weer gemaakt Klaske. Ik heb er weer van genoten

  dinsdag, februari 3, 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: