Skip to content

Nieuwjaarswandeling: het Kopermolenpad

IMG_2162

Vandaag weer lekker gewandeld, een goed begin van het nieuwe jaar. Mooi weer, winters zonnetje. En een afwisselende route bij Wenum Wiesel, het Kopermolenpad, een pas geopend Klompenpad.

Er zijn diverse Klompenpaden, wandelroutes door boerenland,veel onverhard. Er is een site, waar je meer informatie kunt vinden en de routekaartjes kunt uitprinten. Hier staat ook vermeld, waar je folders met routekaartje en achtergrondinformatie kunt krijgen. Wij liepen vandaag een nieuwe route, het Kopermolenpad. Er is blijkbaar veel belangstelling voor, want de folders waren al in herdruk. Maar met een kaartje en de uitstekende bewegwijzering was het prima te doen. En we kennen het gebied (zie ook mijn verslag van de Wenumse Bekenroute, die voor een groot deel dezelfde paden volgt) . Deze route volgt deels toch weer andere paden, ook door de mooie bruggetjes, die vrijwilligers speciaal voor ons wandelaars hebben aangelegd.

IMG_2169Het is een mooie, afwisselende route. Een impressie in foto’s.

IMG_2156

Ooit was het plan om hier een weg te maken vanaf Apeldoorn ter ontlasting van de dorpenweg, deze is echter nooit voltooid, later kwam de A50. Maar de sporen zie je nog in het landschap. IMG_2157Diverse beken en sprengen (gegraven beken) in dit gebied. Gebruikt voor wasserijen en watermolens. IMG_2158

IMG_2160

Er worden veel paarden gehouden bij Wiesel. Het is er ook prachtig wonen.  Op deze wandeling zie je duidelijk verschil tussen Wiesel en Wenum, in Wiesel meer kampenlandschap, veldjes met bomen er omheen, oude boerderijtjes en landhuizen. Wenum meer agrarisch en open. 
IMG_2164 IMG_2165 IMG_2166 IMG_2167

In Wenum liepen we langs de molen, staken de Grift over en liepen een stukje over het fietspad tussen Apeldoorns Kanaal en de Grift. Daarna weer met een speciaal bruggetje over de Grift. Gemaakt van hout uit de regio. IMG_2168 IMG_2170

We zagen dat er op oudejaarsdag goed op los geknald was met carbid en melkbussen. Dat is een jaarlijkse traditie hier op het platteland.
IMG_2171

Daarna kwamen we bij de Wenumse Watermolen, een prachtige plek. Langs de molenvijver en de Wenumse beek liepen we weer naar onze auto. Helaas, geen ijsvogel gezien, hadden we wel op gehoopt.
IMG_2173 IMG_2174 IMG_2177 IMG_2178 IMG_2179 IMG_2181 IMG_2185 IMG_2187Thuis bij Tonny nog een nieuwjaarsborrel gedronken. Heerlijk begin van het jaar.

4 Reacties Post a comment
 1. Wat een fijne gevarieerde wandeling Klaske Mijn allerbeste wensen voor een fantastisch 2015.

  zondag, januari 4, 2015
 2. Een goed begin van het nieuwe jaar, een nieuwjaarswandeling! En dat er maar vele mogen volgen :-)!

  zaterdag, januari 3, 2015
 3. Dag Henny
  Belooft prachtig klompenpad te worden. Ik herken inderdaad plekjes , fijn dat jullie dit klompenpad maken, zodat veel keer mensen er van kunnen genieten.
  Voor 2015 veel wandelplezier gewenst

  vrijdag, januari 2, 2015
 4. hjkeizerdegraaf #

  Hallo Klaske,
  Mooi verhaal met mooie foto’s.
  Schitterend pad. dat Kopermolenpad.
  Wij liepen vandaag het as KLompenpad in mijn dorp, 6 km van jou af. ( denk ik)
  Op mijn blog kun al foto’s zien, maar geen commentaar, het moet nog een verrassing blijven.
  Maar jij herkent vast wel iets op de foto’s.
  In het voorjaar is de opening van het pad.
  Voor het nieuwe jaar: Veel wandelplezier gewenst.
  Gr. Henny

  vrijdag, januari 2, 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: