Skip to content

Stikvallei door Frank Westerman

Het eerst boek, wat ik van Frank Westerman las, was “de graanrepubliek” , een boek wat mij als boerendochter zeer aansprak. Ook zijn andere boeken vond ik zeer lezenswaard. Nu dus zijn nieuwste boek gelezen “Stikvallei” , waarin hij ontrafelt, wat er in 1986 in Kameroen gebeurd is, toen vrijwel al het dierlijk leven in een vallei rond een meer overleed aan gifgas. In 1992 maakte Westerman al een radioreportage over dot onderwerp, nu gaat hij terug, 25 jaar na de ramp. Wat is er gebeurd, en waarom. Wat voor verklaringen geven mensen er aan. Hoe ontstaan verhalen en mythes. Wat zijn de gevolgen geweest.
Vanuit standpunt van de wetenschappelijk onderzoekers, van de paters, die in het gebied werkten en van de lokale bevolking verteld. Mythedoders, mythebrengers en mythemakers.
Zeer boeiend boek.

IMG_1904.JPG
Zie ook http://brandpunt.kro.nl/seizoenen/2014/afleveringen/04-05-2014/fragmenten/het-schandaal-van-de-stikvallei , een aflevering van Brandpunt over dit onderwerp..

2 Reacties Post a comment
  1. Is meer dan meningen, gaat ook over hoe mensen iets proberen te verklaren, het zoeken naar oorzaak en reden, het ontstaan van mythes, en belangenverstrengeling

    maandag, december 8, 2014
  2. Zal best interessant zijn met de meningen van verschillende soorten mensen.

    maandag, december 8, 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: