Skip to content

Eendjes kijken

IMG_1883Het was gisteren een stralende dag. Vooral de ochtend veel zon en prachtig licht. Boffen dus, dat wij gingen vogels kijken met de KNNV vogelwerkgroep uit Apeldoorn. Helaas heb ik de ijsvogel gemist en ook de watersnip (Johan kijkt altijd de goede kant op, en ik niet, helaas), maar wel heel veel soorten eenden, die dankzij het mooie licht ook goed met de gewone verrekijker te herkennen waren, ik was dus niet afhankelijk van de telescoop van een van de anderen.

IMG_1864 IMG_1866 IMG_1870 IMG_1872 IMG_1873We zetten de auto eerst bij Postiljon Nulde en keken daar over het water. Een stukje verderop is ook een vogelkijkhut. Prachtig gebiedje, ik was hier nog niet eerder geweest.

IMG_1876 IMG_1878 IMG_1881 IMG_1886Daarna iets verder gereden, en over de dijk gelopen richting brug bij Nijkerk. Je kon prachtig naar beide kanten kijken, in de weilanden veel kieviten, goudplevieren, wulpen. en op het water allerlei soorten eenden: heel veel smienten (die hoor je ook fluiten, heten in het Duits Pfeifente) , en kuifeenden, maar ook wilde eenden (de gewone), tafeleenden, grote zaagbekken, wintertalingen, nonnetjes, en futen.

IMG_1889 IMG_1890 IMG_1891 IMG_1894Doordat het nauwelijks waaide en de zon scheen, was de temperatuur heel aangenaam. Tot slot reden we nog even naar het gemaal Hertog Reijnaut in de Arkemheenpolder, en via Zeewolde, en Harderwijk terug, waarbij we vlak bij Harderwijk nog even bij een plasje met de telescopen keken of er ook krooneenden waren. Ja dus, en ook nog slobeenden, nog 2 soorten erbij. Totaal 65 soorten, een prima score.

IMG_1899

141206 Arkemheen 65

3 Reacties Post a comment
  1. Zal zeker heel boeiend en leerrijk geweest zijn.

    maandag, december 8, 2014
  2. Was ook heel verrassend deze te zien komen aanvliegen zo langs de waterrand.

    zondag, december 7, 2014
  3. Aan eenden was duidelijk geen gebrek, maar de specht die daar zo mooi in het topje van een boom zit, steelt vandaag voor mij toch de show.

    zondag, december 7, 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: