Skip to content

Grote Rivierenpad: langs de Linge van Schoonrewoerd naar Beesd

IMG_1633

Met Tonny en Nera gisteren weer een etappe van het Grote Rivierenpad gelopen. Dini kon helaas niet mee. We hadden weer prachtig zonnig weer (14 graden en dat eind november) en genoten van een prachtige wandeling.

IMG_1623

We gingen al vroeg op pad, omdat ik ’s avonds nog naar het theater ging. Dus om 7 uur de dames opgepikt in Vaassen, naar Beesd gereden en daar de trein naar Leerdam gepakt. We moesten vervolgens een 1/2 uur wachten op de belbus, maar gelukkig was de restauratie open. Dus tijd voor koffie. De belbus bleek een taxi te zijn, en zette ons keurig af bij het begin van onze wandeling.

IMG_1624

IMG_1626

IMG_1627We liepen vandaag grotendeels over rustige landweggetjes, vaak verhard, maar omdat het zo afwisselend was, stoorde ons dat niet. Mooi kronkelend over dijkjes en langs watertjes. Veel boomgaarden onderweg.

IMG_1628 IMG_1630IMG_1632Leerdam, Asperen, Acquoy,Gelicum en Rumpt passeerden we, mooie plaatsen met grote kerktorens. Die van Acquoy staat wel erg scheef. Bij de bouw in de 15e eeuw, ging hij al verzakken.

IMG_1636 IMG_1637 IMG_1638 IMG_1641 IMG_1643We hoorden voor het eerst dit jaar weer smienten fluiten. Ook andere eenden waren er volop.

IMG_1644 IMG_1645 IMG_1647 IMG_1648

Het station van Beesd ligt buiten het dorp, daar de auto weer gepakt en in ruim een uur terug gereden. Mooi op tijd thuis, nagenietend van een prachtige wandeling. Volgend jaar gaan we weer verder, eerste stuk is dan door de Mariënwaard. We lopen dan naar Tiel.

3 Reacties Post a comment
  1. Ik heb ook aan Oldehove gedacht Jan

    maandag, november 24, 2014
  2. Mooie landelijke foto’s weer, Klaske, met de oude bomen op de derde foto en die prachtige watermolen als hoogtepuntjes. Die scheve toren doet me denken aan de Oldehove in Leeuwarden.

    maandag, november 24, 2014
  3. Wat ziet alles nog fris groen.Wandelen is voor mij altijd een zaligheid en ik denk dat het voor veel mensen zo is..Erg mooie foto’s ook

    maandag, november 24, 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: