Skip to content

Hanzestedenpad: dagwandeling rond Doesburg

IMG_1571We hebben het Hanzestedenpad al eerder gelopen, maar de route is veranderd, er zijn dagwandelingen bij gekomen, het is een mooi gebied en lekker niet te ver weg, dus Tonny en ik hebben besloten deze route opnieuw te wandelen. We gaan stroomafwaarts lopen vanaf Doesburg, en begonnen gisteren met een dagwandeling rond Doesburg. Al weer mooi weer, de hele dag zon. Het houdt niet op deze herfst. IMG_1567 IMG_1568

We zijn met de auto naar Doesburg gelopen, en vandaar eerst een stukje over de vestingwallen, en vervolgens het centrum in. Het was nog vroeg, de horeca nog gesloten. Maar bij de waag kun je leuk zitten, weet ik uit ervaring.

IMG_1565IMG_1572

Het was een groene wandeling, deels verhard, deels onverhard. Mijn schoenen zitten enorm onder de modder, moeten nog schoongemaakt worden. We hadden meer herfstkleuren verwacht, bij ons in het dorp hebben de bomen (met name ook de beuken) de afgelopen week veel kleur gekregen, hier viel dat een beetje tegen. Ook niet veel paddenstoelen. Maar wel mooie paadjes .

IMG_1573 IMG_1575

We gingen Doesburg aan de noordkant uit, en daarna naar het oosten, richting Hummelo en Laag Keppel. Daar dronken we koffie en aten we heerlijke huisgemaakte appeltaart in de zon op het terras. Jammer alleen van het verkeerslawaai.

IMG_1574 IMG_1580

Vervolgens langs de oude IJssel over het fietspad, en iets verder op over een modderpad (maar wel leuk) richting Doesburg.

IMG_1576

IMG_1577 IMG_1581Een heerlijke herfstwandeling. Mooi op tijd weer thuis. Lekker met een kop thee nog even na praten en ons brood op eten. Waren we door de koffie met appeltaart nog niet aan toe gekomen.

IMG_1584

One Comment Post a comment
  1. Wat kan er mooier zijn dan wandelen door de natuur en af en toe ook een stukje kultuur mee pikken.

    maandag, november 10, 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: