Skip to content

Brabantse Wal: van Putte naar Lepelstraat

IMG_1508Op 25 en 26 oktober liep ik met Karijn de afsluitende 2 dagen van het streekpad “de Brabantse Wal”. Mooie herfstwandeling en ruim de tijd om bij te kletsen, en wat dat betreft verder te gaan met waar we een jaar eerder geëindigd waren.

IMG_1516

De eerste dag liepen we vanaf het Belgische Putte (net over de grens) naar Woensdrecht. Een afwisselende wandeling met bos, heide, en open land, waar ook veel tuinbouw was.

IMG_1506 IMG_1512IMG_1517IMG_1518

Het ging af en toe behoorlijk op en neer. Het heet hier niet voor niks de Brabantse wal. Deze steilrand markeert de overgang van Brabantse zandplateau naar Zeeuwse kleipolders. Vroeger mondde de rivier de Schelde hier uit, en heeft de steile oever in de laatste ijstijd uitgesleten.

IMG_1519 IMG_1520 IMG_1521IMG_1524

Onderweg mooie paddenstoelen. De een beetje koperkleurige zag ik nog niet eerder. Karijn wilde graag een aardster zien, helaas, die hebben we hier niet gevonden.

IMG_1509 IMG_1511 IMG_1532In Woensdrecht, ons eindpunt van de eerste dag, werd de bevrijding herdacht. Er reed een grote colonne legervoertuigen door het dorp. Wij gingen vanaf hier weer met de ene auto naar de andere, die in Putte stond. Daar bij kasteel Ravenhof nog warme chocolademelk met een wafel, net als vorig jaar. Heerlijk.

IMG_1528 IMG_1534De volgende dag eerst weer de truc met 2 auto’s, en toen wandelen vanaf Woensdrecht. Eerste stuk nog bos, in de buurt van Bergen op Zoom kwamen we in een ander landschap. We liepen steeds in de buurt van water, maar niet dicht bij genoeg om watervogels te observeren. Had wel een verrekijker mee, maar niet gebruikt.

IMG_1536 IMG_1540 IMG_1541Van deze route hebben we overigens een klein stukje overgeslagen, nl het stukje door Bergen op Zoom, wat de aanlooproute is naar de route. Dit kwam beter uit, en ik had het grotendeels ook al gelopen met een andere route, terwijl het voor Karijn bekend terrein is. Helaas moesten we in Bergen op Zoom wel een heel stuk over een industrieterrein: het vervelendste stuk van de route.

IMG_1553IMG_1555

Tot slot vlak bij Lepelstraat, waar we stopten echter nog weer veel mooie paddenstoelen.

IMG_1559 IMG_1560 IMG_1561Weer een route af. Heb al een heel plankje in de boekenkast met boekjes van routes, die ik gelopen heb. Deze route had vorig jaar de prijs van de mooiste wandelroute van het jaar. Dat begrijp ik toch niet helemaal. Vond het een aardige route, maar weet wel mooiere. En volgens Karijn heeft de maker ook niet altijd de mooiste paadjes gekozen. Maar het is natuurlijk ook net, welke boekjes er uit komen in een jaar.
Wel leuk om ook in dit deel van Nederland gewandeld te hebben, kende het nauwelijks.

3 Reacties Post a comment
 1. dickwalraven #

  De foto’s zijn ook deze keer weer erg mooi.

  woensdag, november 12, 2014
 2. Hoewel het weer op het eerste deel van de route wat grijzer lijkt te zijn, ziet het eerste deel er qua landschap toch wat aantrekkelijker uit dan het tweede deel.

  dinsdag, november 11, 2014
 3. Mooie plek om te wandelen.Ik was gisteren in Kapellen het ‘loopgravenpad’ gaan wandelen met gids.

  maandag, november 10, 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: