Skip to content

Hanzeconcert door Margaretha Consort

Afgelopen dinsdag met vrienden naar een prachtig concert in Deventer geweest van het Margaretha Consort. Muziek voor koor/solisten/orkest van componisten, die in Hanzesteden gewoond of gewerkt hebben. Het thema was “Stad en Rivier”. Dit in het kader van 650 jarig bestaan van de Hanze.

Heel mooie muziek.  Een gevarieerd programma met klaagliederen ( “Wie liegt die Stadt zo wüste “van Matthias Weckmann bijvoorbeeld, de inzet van de sopraan snijdt je door de ziel) maar ook vrolijke muziek van de in Deventer geboren componist Johann Adam Reincken .
De vrienden met wie ik was, hebben ook erg genoten. We vonden alleen, dat dit ensemble meer publiek verdiend. Ze traden pas voor het eerst in Deventer op, misschien was dat de reden. Of niet genoeg publiciteit ? Dus even reclame maken:

Wil je ze ook horen?
Op 19 oktober werken ze mee aan een ochtend over Mystiek en Devotie langs de IJssel. In Bronckhorst verzorgen ze een concert van 9.30 tot 10.30 . Hieraan voorafgaand is van af 7 uur een wandeling onder begeleiding van iemand, die een filosofisch handboek schrijft. Helaas hebben wij familiedag, anders was ik zeker gegaan.
En 23 december een intiem kerstconcert in de romaanse kerk van Vries (is dat een plaats? : ja zeker, ligt in Drenthe)
Voor volgend jaar staan er ook weer interessante projecten op stapel. Wil je op de hoogte blijven, meld je dan aan voor hun nieuwsbrief via info@margarethaconsort.nl

2 Reacties Post a comment
  1. Els, de componist heeft zo goed de dingen verklankt en jullie vertolkt, dank

    maandag, september 15, 2014
  2. Hoi Klaske, dank voor je lovende reactie. Ik zal hem delen op Facebook. Voor mij was Weckmann inderdaad het hoogtepunt, wat een verpletterende dramatiek. En ik mocht er drie keer van genieten, heerlijk. Pieter Dirksen vertelde later dat Weckmann het stuk schreef tijdens een pestepidemie, daar kun je je wel wat bij voorstellen. Actueel eigenlijk ook, nu met de ebola in Afrika.

    maandag, september 15, 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: