Skip to content

Een paar dagen naar de Jura

DSC00356Vorige week met Giny een paar dagen naar de Jura. Ruim 800 km rijden, maar als je dan 4 nachten, dus 3 hele dagen, daar bent, en geniet van het prachtige landschap, goed gezelschap, en lekker eten en drinken, lijkt het wel een hele week.

DSC00384We logeerden in Le Moulin de la Ferte, een chambre d’hôtes, gerund door Ans en Kees, die ook table d’hôtes verzorgen. Het was enorm genieten van hun gastvrijheid, het mooie huis (een oude watermolen, het water liep onder onze slaapkamer door en Giny zag op een paar meter afstand een ijsvogel; ik heb hem helaas niet gezien) , en heerlijke eten, vergezeld van wijn en andere dranken, die ze zelf maakten.

DSC00301DSC00296

We maakten mooie wandelingen, waarbij het af en toe wel nat was. Maar daarom was het zo mooi groen, en waren er zo veel watervallen en riviertjes. Bijvoorbeeld tijdens onze wandeling langs de Cascades du Herisson zagen we er meerdere. Hieronder foto’s van de hoogste watervallen, 65 en 60 meter hoog. Het was daar erg druk , gelukkig raakten wij op onze wandeling de toeristen snel kwijt. Die bleven dicht in de buurt van de plaatsen, waar je je auto kon parkeren. Ook de volgende dag was dat het geval.

DSC00312DSC00327DSC00317Op onze tweede dag maakten we een wandeling vanuit het dorp Baume-les-Messieurs. Het dorpje, met een abdij als middelpunt, ligt in een zogenaamd keteldal. Het is omringd door rotsen, waarbij het dal doodloopt. Wij maakten een prachtige wandeling langs een riviertje met mooie watervallen, waar het heel rustig was. Je kwam uit bij een grote waterval en grot aan het eind van het dal, hier was het wel weer druk.Als je dan verder omhoog klom, was het echter weer rustig.

DSC00342 DSC00343DSC00355DSC00359DSC00361Je kwam uit boven aan de rotsen  met mooi uitzicht over het keteldal (dorp ligt aan het eind), waarna we bovenlangs over rustige weggetjes en door weilanden liepen. Daarna steil over een soort trap in de rotsen naar beneden liep.

DSC00367DSC00365 DSC00369Onze laatste dag beklommen we de Mont Poupet, totaal ruim 650 meter stijgen (en ook weer dalen). Afwisselende wandeling : boerenweggetjes, steile paadjes door bos , en het laatste stuk door een weiland in de stromende regen. Want elke dag hadden we wel een flinke bui tijdens het lopen. Gelukkig viel de meeste regen op een ander tijdstip. ’s Avonds koelde het ook flink af, we hebben 2x buiten geborreld, maar nooit buiten gegeten Niet erg, ik heb dit soort weer liever dan heel warm weer.

DSC00381 DSC00384 DSC00390 DSC00392 DSC00395Inmiddels weer met werken gestart. Thuis nog een beetje nagenieten, want er zijn wel wat flessen wijn en Macvin meegegaan naar Nederland 🙂

4 Reacties Post a comment
 1. Els Beelen #

  Mooi gebied, hè Klaske, de Jura. Wij bezochten in augustus 2009 ook de Cascades du Hérisson, toen wat ielige stroompjes. Je kunt inderdaad zien dat er deze zomer veel regen is gevallen in Frankrijk (zoals wij in juli ook in de Franse Alpen ervaren hebben).

  woensdag, augustus 20, 2014
 2. Prachtige landschappen, Klaske, dankzij de bergen en de watervallen zit je werkelijk in een heel andere wereld.
  Ik hoorde deze wee dat het in het zuidwesten van Frankrijk momenteel ook veel groener is dan normaal, want daar hebben ze ook erg veel regen gehad deze zomer.
  Intussen ben ik de warmte uit mijn lijf wel kwijt, maar om eerlijk te zijn is het me nu meteen weer wat aan de frisse kant. En zo is er altijd wel wat …

  woensdag, augustus 20, 2014
 3. gevangen #

  Wat een mooie foto s van de prachtige natuur daar

  woensdag, augustus 20, 2014
 4. Prachtige natuur en zo’n paar dagen op wandel laat mensen herboren terugkomen

  dinsdag, augustus 19, 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: