Skip to content

De Oostvaardersplassen

Gisteren naar Giny geweest. Eerst koffie met oranjetompouce vanwege de overwinning van Nederland op Spanje bij het WK voetbal (5-1, wie had dat verwacht. Ik heb alleen de laatste 5 minuten gezien, en was stomverbaasd. Schakelde eigenlijk over om te kijken met hoeveel ze verloren hadden).

P1110173

Daarna naar de Oostvaardersplassen. Ik wilde graag weer eens een ijsvogel zien. Nou dat is gelukt, bij de hut van de Lepelaarsplassen (bij Almere) zagen we er 1 langs vliegen, een blauwe flits. Zat even in een boom een heel eind verder op, en liet zich daarna niet weer bewonderen. Helaas dus geen foto van ijsvogel op tak. We hebben hem ook nog geprobeerd te spotten bij de hut de Poelruiter, Oostvaardersplassen bij Almere, maar daar zijn ze met groot materieel het gebied aan het herontwikkelen, dus geen geschikt gebied voor ijsvogel voorlopig. Het was er ook veel droger dan anders, zouden ze de grondwaterstand tijdelijk verlaagd hebben om beter met groot materieel in het gebied te kunnen werken? Hoorden wel daar in de buurt de wielewaal en Giny zag een ringslang.

P1110169 P1110170

Er is wel een heel mooi nieuw bezoekerscentrum gekomen, je kunt er ook heerlijk op terras zitten, genietend van koffie of wat anders. Ook binnen bij minder mooi of koud weer prima plek. Wij liepen verder nog rond, oa. naar de hut de Zeearend. Het was best druk, de film “de Nieuwe Wildernis”heeft tot meer bezoekers van het gebied geleid. Voor vogelaars wordt het echter minder aantrekkelijk, door alle grote grazers wordt het steeds kaler, een Nederlandse savanne. Wij zagen wel een gekraagde roodstaart. Verder dus niet veel bijzonders

P1110175

’s Avonds na het eten nog een rondje gelopen, langs water door bos. 1 ree gezien, helaas geen bever. Zijn wel naar de plek gelopen, waar Giny en Gerard er eerder 1 zagen zwemmen. Mijn dag komt ook nog wel eens.

2 Reacties Post a comment
  1. Mooi gebied om te wandelen Klaske en de volgende keer lukt het misschien wel de ijsvogel op de foto te krijgen

    maandag, juni 16, 2014
  2. Je spreekt weer echt vertrouwen uit in ‘onze ‘ jongens. Geeft niks we hebben genoten en de kids sprongen echt een gat in de lucht. Heb alvast een plaatsje gereserveerd als Maxim meespeelt met de nationale selectie, ik mag mee !!!!!! Erg leuk dat de oranjekoorts weer is gestegen en het saamhorigheidsgevoel weer heerst, hoop dat ze nog ver komen.
    Volgende week gaan Tessa en Maxim ook aan hun vierdaagse wandel challenge beginnen, voorspellen mooi weer zodat ze na deze lichte training ook eens van de zomer met hun tante een stukkie kunnen gaan lopen :-).
    Groetjes Pieter.

    zondag, juni 15, 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: