Spring naar inhoud

Wandelen in Twente: nieuwe gids met rondwandelingen

Twaalf Twentse tochtenAfgelopen donderdag was ik uitgenodigd voor de presentatie van de door Truus Wijnen gemaakte gids met 12 rondwandelingen in Twente. Ik ken Truus via haar weblog. Ze maakt mooie en verrassende foto’s, ziet altijd wat bijzonder, en stippelt graag routes uit. Regelmatig verschijnen deze in tijdschriften, nu dus voor het eerst een wandelgids.

Ik heb 3 routes mogen voorlopen, en ben er erg enthousiast over. Truus weet mooie paadjes te vinden. Ook al heb je alle bekende lange afstandspaden in Twente al gelopen, met Truus kom je weer op andere plekjes.

Nu maakten we onder leiding van Truus een wandeling vanaf de Wilmersberg bij de Lutte (het mooiste terras van Overijssel zeggen ze, nou ik geloof het direct, het is er prachtig en volgens mij kun je er heel lekker eten. Wel aan de prijs, maar koffie met appeltaart op het terras is ook heerlijk en wel betaalbaar voor velen) De omgeving is er prachtig, heuvelachtig, landgoederen en later in het jaar weilandjes vol orchideeën.

naamloos-1040248 naamloos-1040243

Na de wandeling de officiële boekpresentatie met burgemeester Sijbom van Losser. Hij heeft ook een wandeling met Truus voorgelopen, weet zijn gemeente goed te promoten. En hij heeft gelijk: het is er prachtig.

naamloos-1040272
Om het boekje te bestellen, klik op deze link. Je kunt het boekje hier ook inkijken.
En als je meerdere dagen in Twente wilt blijven: overnachtingsmogelijkheden genoeg. Van luxe tot simpel, alles is voorhanden. En je kunt er ook lekker eten. Zo zijn er nu weer asperges zag ik woensdag. Eens kijken of het voor mijn vakantie nog lukt daar van te genieten.

Voor inspiratie: kijk ook eens naar mijn verslagen van 3 wandelingen uit het boekje:

 

One Comment Post a comment
  1. Ziet er prachtig uit !Spijtig dat het voor mij veel te ver is.

    zaterdag, april 5, 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: