Skip to content

Jong talent: naar het theater

Zaterdag en zondag met Hans naar de Spiegel in Zwolle. Onze laatste voorstellingen van dit seizoen, jong talent gezien en gehoord.

HomeZaterdag naar Nederlands Dans Theater, de groep met jong talent, NDT2. En wat voor een talent. Het was een geweldige voorstelling. Eerst het ballet Postscript van de choreografen Sol Léon en Paul Lightfoot. Dit met live viool en piano. Ik dacht steeds: waar ken ik de muziek van. Het bleek dus muziek van Philip Glass, die we eerder hoorden op harp , vertolkt door Lavinia Meijer. Ik vond het een adembenemend mooi ballet. Na de pauze een nieuw stuk van choreograaf Johan Inger. B.R.I.S.A. had een heel andere stijl, met humor er ook in. Al met al een heel geslaagde avond.
Wat heel leuk was: er dansten 2 zusjes bij dit gezelschap. Een eerder jaar zagen we hun oudere zus en broer dansen, die zijn inmiddels doorgestroomd naar NDT1, het volwassen gezelschap. Vier gezinsleden, die dansen bij het zelfde gezelschap. Heel bijzonder. Lees hier een artikel over hen .

Britten Jeugd Strijkorkest

Zondag naar de matinee van het Britten Jeugd Strijkorkest. De prijswinnaars van het vioolconcours speelden een solo met orkest. Charly Siem, bij wie ze een workshop hadden mogen volgen, speelde ook met het orkest, en tot slot nog een Carmen Suite. Vorig jaar waren we er voor het eerst bij, toen kregen we kaartjes aangeboden door Jaap. Nu kreeg ik dat aanbod weer, maar inmiddels hadden we zelf al kaartjes besteld, we vonden het nl vorig jaar erg leuk om jonge mensen zo enthousiast en goed te horen en zien musiceren. Volgend jaar hopen we dus weer van de partij te zijn.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: