Skip to content

Film: Cloud Atlas

Het gaat goed met de Eper filmkring. Daarom is het aantal films, wat vertoond wordt uitgebreid, deze winter ook 3x een film op dinsdag. En zo zat ik dinsdag naar Cloudatlas te kijken. Het is de verfilming van het gelijknamige boek van David Mitchell, wat ik indertijd las. Er zijn 6 verhaallijnen,heel verschillend geschreven,  zich afspelend op verschillende plaatsen en tijden, van 2e helft 19e eeuw tot ergens in de toekomst. Van slavenhandel tot futuristische horrorscenario’s in Neo- Seoul, waarbij daden van de hoofdpersonen de gebeurtenissen in de toekomst beïnvloeden. Centrale thema’s zijn waarheid, vriendschap, moed,  liefde en hoop.
In het boek krijg je steeds een stukje van een verhaallijn te lezen, wat abrupt wordt afgebroken, om daarna met het volgende verder te gaan. Deze cyclus herhaalt zich. In de film wisselen de verhalen elkaar sneller af, waarbij dit wel knap is gedaan, je valt echt steeds van het een in het andere. Om alles te kunnen volgen moet je wel goed opletten. Daar komt nog eens bij, dat er door de makers van de film voor gekozen is, om de acteurs als het ware te laten reïncarneren, ze spelen dus verschillende rollen in de verschillende verhaallijnen.

Vooral de eerste helft van de film zat ik geboeid te kijken, op het laatst werd mijn aandacht toch minder. Het was ook een lange zit. In recensies lees je, dat dit een film is, die je nog eens zou moeten zien. Die behoefte heb ik niet direct.

One Comment Post a comment
  1. De trailer is in elk geval indrukwekkend.

    zondag, januari 26, 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: