Skip to content

Pionierspad, wandelen in de buurt van Lelystad

naamloos-1030726Voor het geval jullie je afvragen, of ik nog wel eens wandel : wel degelijk, maar inderdaad even wat minder. Heb het druk met het werk en ga binnenkort 4 dagen lopen met Tonny, dus in de weekenden ook soms andere dingen doen dan een lange wandeling. Zo heb ik vandaag na een uitgebreid ontbijt met de ochtendkranten  lang over de boodschappen gedaan. Kwam diverse bekenden tegen en als je dan uitstraalt geen haast te hebben, sta je zo een half uur te praten. Nog een paar mensen bezocht en de tuin winterklaar gemaakt, en toen het donker was nog even naar de kerstmarkt in Vaassen. Minstens net zo leuk als die in Münster, waar ik vorige week met zus en nichtje was, hier hadden ze tenminste muziek. En lekkere dingen om op te eten of mee te nemen. Dus dankzij de Vaassense Fanfare en lokale slager heb ik weer snert voor in de vriezer. En 2 blikken Veluws stoofpotje nam ik ook mee. Lekker makkelijk als ik weinig tijd heb om te koken.

naamloos-1030725naamloos-1030732 naamloos-1030758Vorige week zaterdag hebben we echter wel gewandeld, een stukje Pionierspad. In de buurt van Lelystad kun je kiezen uit 2 routes, dit voorjaar liepen we bij de Oostvaardersplassen, nu begonnen we weer bij de Wind in de wilgen, maar liepen via het Natuurpark naar de Knardijk bij de kruising met de Vogelweg. Het was een erg grijze dag, en ook een saai stuk om te lopen. Maar er zijn altijd wel dingen, die je dag kleuren. Zoals de kardinaalsmuts en de Gelderse roos.

naamloos-1030730

naamloos-1030742Of je komt ineens een boom tegen, waarin iemand een hart heeft uitgehold.

naamloos-1030740

naamloos-1030733En er was kunst langs het Pionierspad, Nieuw Verleden  geheten. Vanaf 2006 komen er elk jaar een paar werken bij. Heel verrassend om dit zo ineens tegen te komen. Een paar foto”s . De namen zijn ook leuk, bijv. van het kunstwerk met scheppen: 3 bomen en een stekje.

naamloos-1030743 naamloos-1030749naamloos-1030757Je komt ook langs locaties, waar een scheepswrak is gevonden na de drooglegging, of waar in de oorlog een vliegtuig is neergestort.

naamloos-1030745 naamloos-1030763Onderweg was er bij het bezoekerscentrum in het Natuurpark ook heerlijke warme chocolademelk en apfelstrudel met vanillesaus. Je moet je zelf af en toe verwennen en helemaal op zo’n grijze dag 🙂

naamloos-1030751

3 Reacties Post a comment
 1. Verrassende beelden van deze wandeling Klaske.

  zondag, december 15, 2013
 2. hjkeizerdegraaf #

  Hallo Klaske,
  Wat een prachtige foto’s van de wandeling.
  En die kunst onderweg, mooi hoor.
  In Hoorn/Hrd komt ook een nieuw Klompenpad. Op mijn blog kun je er al wat van zien.
  Eind oktober was de eerste bijeenkomst en afgelopen vrijdag is de a.s. route al gefietst en gelopen door de werkgroep.
  Groetjes, Henny

  zondag, december 15, 2013
 3. Jij weet nogal wat in een zaterdag te proppen, bij gedacht alleen word ik al moe … 😉
  In deze grijze en donkere dagen zou een wandeling over die kale vlakten in de polder me allerminst lokken, maar je hebt toch weer verrassende landschapselementen weten vast te leggen.
  Gezellige zondag verder!

  zondag, december 15, 2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: