Skip to content

Natuurwerkdag

De eerste zaterdag van november is het altijd Natuurwerkdag. Overal wordt dan door vrijwiiligers gewerkt in de natuur. En samen kun je op een dag veel bereiken, zo ook vandaag op het Kootwijkerzand, waar wij met 300 vrijwilligers aan de slag gingen.

naamloos-0745naamloos-0744Dit jaar werkten we in een stuk terrein, waar veel al relatief grote dennetjes stonden. Gelukkig hadden we Jan bij ons, 1 van de vaste vrijwilligers van Staatsbosbeheer. Hij zaagde met de motorkettingzaag een hele boel bomen om, en wij hielden ons grotendeels bezig met wegslepen van de boompjes, naknippen (ook de laagste takken moeten er af, anders groeit de boom snel weer aan) , en omzagen van kleine boompjes.

naamloos-0741 naamloos-0743

Tussendoor kwam een auto langs met koffie en thee, en de lunchpauze was weer welvoorzien met soep, en broodjes  (de eerste snert weer van het seizoen voor mij), terwijl we ondertussen vermaakt worden met muziek. Daarna nog 2 uur werken, en dan naar huis met een goed gevoel. Wat hebben we weer een boel gedaan tussen 10 en 15 uur met 300 volwassenen en kinderen. Van een stuk land vol met dennen nu weer een open vlakte. Volgend jaar hopen we weer te gaan.

naamloos-0752 naamloos-0753

Zin om volgend jaar ook mee te doen? Zet het al vast in je agenda: eerste zaterdag in november. Op http://www.natuurwerkdag.nl vindt je informatie over de verschillende locaties. En door het jaar heen kun je natuurlijk ook in de natuur werken als vrijwilliger.

3 Reacties Post a comment
 1. Tof Klaske want vele handen maken het werk licht.

  zondag, november 3, 2013
 2. Bij ons heeft de storm toch een stuk minder huis gehouden dan bij jullie in het noorden.

  zondag, november 3, 2013
 3. Goed werk, Klaske!
  Het zou best eens kunnen dat de natuurwerkdag hier niet overal door kon gaan i.v.m. het nog steeds bestaande gevaar op vallend hout na de storm van maandag.

  zondag, november 3, 2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: