Skip to content

Vosbergen

Open monumentendag biedt jaarlijks de mogelijkheid om achter deuren te kijken, die normaliter gesloten blijven. Vanochtend ben ik met de auto (het regende en nodigde niet uit om met de fiets te gaan) naar Heerde gegaan. Ik had gelezen, dat kasteel Vosbergen te bezichtigen was. Tijdens een wandeling of fietstocht ben ik hier wel eens langs gekomen, maar had nog nooit de kans gehad om binnen te kijken. Het is een omgracht edelmanshuis, waarvan de oudste delen uit de 15e eeuw dateren. Het is nog particulier bewoond door een oude dame, die in haar huiskamer vragen beantwoorde over de geschiedenis van het huis en de familie. Het huis  , waar we o.a. een kijkje konden nemen in een fijne leefkeuken, warme woonkamer, en logeerkamer, kwam heel leefbaar over. Binnen mooie boeketten met dahlia’s uit de tuin,een zaklantaarn, een  boodschappenlijstje (o.a. snoep stond er op, en in de keuken stond dan ook een uitnodigende grote schaal chocolaatjes), foto’s, en andere persoonlijke spullen, echt een huis waar geleefd wordt.

Heb zelf geen foto’s gemaakt, het was erg donker weer, en lijkt me heel vervelend als iemand in je huis foto’s gaat maken, en die dan op internet zet. Dus de foto’s op dit blog heb ik van internet, van de site van B&B Landgoedhoeve Vosbergen. Op deze boerderij, waar in het voorhuis 2 kamers verhuurd worden als B&B kon je ook binnen kijken. Het echtpaar wat hier woont heeft het huis zelf gerestaureerd/ gerenoveerd en het is prachtig geworden. Het is dat ik zo dicht bij woon, maar anders zou ik hier graag een keer gaan logeren. Zelf wonen ze in het achterhuis, een grote open ruimte met prachtige kapconstructie met balken en spanten.  Echt heel erg mooi, en geweldig dat ze ons in de gelegenheid stellen om hier rond te kijken.

2 Reacties Post a comment
 1. Waar een regenachtige dag al niet goed voor is …
  Prachtige huizen, maar ik vind die boom op de eerste foto ook wel erg mooi. Hoe oud zou die zijn? Als die nu eens zou kunnen vertellen …
  Goed weekend verder, Klaske!

  zaterdag, september 14, 2013
 2. Wat een prachtig “huis” en boerderij, goede besteding van je met dit weer….. Krijg gelijk zin om daar eens een b&b te gaan doen!

  Prettig weekend Klaske. groet Wil

  zaterdag, september 14, 2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: