Skip to content

Margaretha Consort

Gisteren in Zwolle naar een concert van het Margaretha Consort geweest. Het is een in 2009 door celliste Marit Broekroelofs opgericht ensemble, met een kernbezitting van 5 instrumentalisten (strijkers en orgel/ klavecimbel) en een aantal zangers , die elk jaar een aantal dagen in Drenthe bij elkaar komen, en daarna 2 concerten geven. Ze kiezen elke keer een andere specialist als artistiek leider, en nodigen er solisten bij uit. Vorig jaar hoorde ik in Zwolle zuid amerikaanse passiemuziek, nu was het een Bach programma.

De werken, die uitgevoerd werden, waren de  cantates “Mit Fried und Freud ich fahr dahin”, “Himmelskönig, sei willkommen”en “Sehet, wir geh’n hinauf gen Jerusalem”, een suite voor orkest met traverso solo, en het motet “O Jesu Christ, meins Lebens Licht”

Peter Frankenberg had de muzikale leiding en speelde barokhobo, Marion Moonen had de traverso solo. Verder werkten als solisten Steve Dugardin (alt), Jaoao Moreira (tenor) en Lisandro Abadie (bas) mee.
Het was een prachtig concert, waarbij de basaria “Es ist vollbracht” uit de laatste cantate, en het slotmotet mij het meeste raakten.

Volgend jaar oktober/ november verzorgen ze een aantal Hanze concerten. Hopelijk doen ze Zwolle dan ook weer aan, dan ga ik weer luisteren.

 

One Comment Post a comment
  1. Leuk dat je er was, Klaske en fijn elkaar even te spreken!

    zondag, september 8, 2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: