Skip to content

Westerborkpad, van ’t Harde naar Zwolle

Gelukkig is het niet meer zo warm, dus gisteren weer een wandeling gemaakt.  We liepen van ’t Harde naar Zwolle via het Westerborkpad. Een mooie afwisselende etappe, ca 28 km. Toen we aan het slot op het station in Zwolle een ijsje kochten bij de kiosk, en tegen de jonge dames daar zeiden, dat we waren komen lopen vanaf ’t Harde, waren ze stomverbaasd. Ze vonden het al ver om naar het station te lopen, terwijl ze dichtbij woonden. Nou, wij deden het met plezier.

naamloos-1030135

breedbladige wespenorchis

Net buiten ’t Harde zagen we veel orchideeën, het was de breedbladige wespenorchis. Een niet zo opvallende orchideeënsoort, die vrij algemeen voorkomt. Vroeger zou hij ons niet opgevallen zijn, nu zien we hem regelmatig.

naamloos-1030148Onderweg kwamen we langs een bijzondere tuin, welke bezichtigd kan worden. Je kunt er ook iets drinken, maar daarvoor was het voor ons nog te vroeg. Het is de Fantasietuin in Oldebroek. De bewoners daar hebben de sfeer van een tropische tuin weten te creëren, inclusief hoogteverschil. Heel bijzonder.
We liepen verder door het bos en over een heideveld. De meeste van de daar lopende runderen zochten de schaduw van een boompartij op. De heide begint al voorzichtig te kleuren, als er nu een keer flink wat regen valt, en dan weer warm, dan zal het snel gaan.

naamloos-1030159naamloos-1030156naamloos-1030158naamloos-1030160In Wezep dronken we koffie (zonder appeltaart, het is er gewoon te warm voor) , gelukkig konden we in de schaduw zitten, want het was inmiddels goed warm geworden. Daarna  richting Hattem via landgoed Molecaten. Op de dijk bij een kolk van de IJssel dronken we weer wat, en aten we onze lunch. We hadden zicht op 2 ooievaars.

naamloos-1030169naamloos-1030171Daarna liepen we door het historisch centrum van Hattem, o.a. langs de niet meer als zodanig in gebruik zijnde synagoge.

naamloos-1030172 naamloos-1030175Vervolgens langs de IJssel en over de brug naar Zwolle. Je had een mooi zicht op de nieuwe spoorbrug, aangelegd voor de Hanzelijn. Daarna over de Katerveerse sluizen langs het kanaal Zwolle in.

naamloos-1030185 naamloos-1030188

Tot slot nog even een kijkje bij het voormalig gymnasium (een prachtig gebouw, nu in gebruik van een woningbouwverenigiging. ) In de oorlog zijn hier joden verzameld en vanaf hier weggevoerd. Een monument in de vorm van een rozenboom herinnert er aan.

naamloos-1030193 naamloos-1030195Zaterdag vervolgen we onze route, dan naar Meppel, circa 32 km. Geen bijzonder mooie route, o.a. over industrieterrein Hessenpoort en veel rechte wegen in de buurt van de snelweg. Maar ja, verstand op nul en gewoon lopen. En wie weet wat we toch aan onverwachte zaken tegen komen.

2 Reacties Post a comment
  1. wat een mooie wandeling klaske en wat ziet deze wilde orchidee er prachtig uit.

    woensdag, augustus 7, 2013
  2. Ook deze wandeling heeft weer mooie landschappelijke plaatjes opgeleverd.
    De Schotse hooglanders en het zandpad op de foto daaronder stelen vandaag de show wat mij betreft.

    maandag, augustus 5, 2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: