Skip to content

In het kader van vrouwendag : naar de film

Vrijdag was het internationale vrouwendag. De progammeurs van de Eper filmkring hadden hier rekening mee gehouden , en programmeerden :”la source des des femmes”, een film die zich afspeelt ergens tussen Noord-Afrika en Midden-Oosten en verhaalt over vrouwen, die in vrijstaking gaan om te bewerkstelligen, dat ze geen water meer hoeven te halen uit de bergen, maar dat de mannen water gaan halen of er een waterleiding wordt aangelegd in het dorp.

In Trouw las ik : “Seksstaking? Dat klinkt naar de oude Grieken, naar de komedie Lysistrata van Aristofanes waarin vrouwen hun mannen via een seksstaking dwongen om te stoppen met oorlog voeren. Toch is de seksstaking anno nu verrassend in opkomst als machtsmiddel van onmachtigen. Vorig jaar wisten Colombiaanse vrouwen met een achtendertig dagen durende seksstaking de politici tot het aanleggen van wegen te bewegen. Op de Filippijnen dwongen de vrouwen in verschillende strijdende dorpen hun mannen er via een seksstaking toe om de wapens neer te leggen. In het westen slaat het middel minder aan. In België bepleitte de socialistische Marleen Temmerman vorig jaar vergeefs een seksstaking om de vorm van een nieuwe regering te bespoedigen.”
De Roemeens regisseur Radu Mihaileanu (zelf moslim) maakt een soort Arabisch sprookje met opkomen voor de rechten van de vrouw, humor, zang, en dans. Goed geacteeerd. Een goede keuze voor deze avond.

One Comment Post a comment
  1. Ik denk dat dit een prachtige film is die bewijst dat men samen sterk is.

    zondag, maart 10, 2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: