Skip to content

Op zoek naar het voorjaar op de Veluwe

Vandaag de eerste zondag van de maand wandeling vanaf kasteel de Cannenburg bij Vaassen op zoek naar het voorjaar. De voortekenen zijn er, de sneeuwklokjes staan in elk geval in bloei.

naamloos-1010540

naamloos-1010565

We liepen een route, die ooit in Grasduinen gestaan heeft, een mooi afwisselende route langs beken, door bos, over de heide en tussen de weilanden door. Onderweg oa veel grafheuvels uit de prehistorie.

naamloos-1010543

prehistorische grafheuvel

prehistorische grafheuvel

naamloos-1010549

naamloos-1010553

naamloos-1010556

naamloos-1010558Ik hoorde vanochtend bij Vroege Vogels (een radioprogramma), dat de zang van de geelgors (net de 5e symfonie van Beethoven met uithaal) weer te horen was. Rekende er eigenlijk op, die weer te horen vandaag en ja hoor, we hoorden hem op de hei. En toen we ook nog bloeiende wilgekatjes hoorden, wisten we dat het voorjaar niet ver weg was.

naamloos-1010562

Tot slot nog weer langs kasteel de Cannenburg, waar we in de taverne onder in het kasteel genoten van koffie met appelgebak. Wel met weemoed, want het is de laatste wandeling van een meerjarige serie. We hebben besloten om het vaste patroon van de eerste zondag van de maand wandeling los te laten. Er waren steeds minder mensen die meeliepen en onze vaste route uitzetters haakten ook steeds meer af. Mensen zijn druk met andere dingen. We zullen vast nog wel eens samen lopen, maar minder structureel.

4 Reacties Post a comment
 1. Dag Hendrika

  De Cannenburgh is omringd door een gracht met vijvers. We hebben hier op de Veluwe beken en sprengen (gegraven “beken”), het water hiervan werd niet alleen gebruikt voor molens, maar ook ter verfraaiing van kastelen, voor visvijvers. Zo heb je hier een forellenkwekerij in de buurt.

  woensdag, maart 6, 2013
 2. Jammer dat een eind komt aan deze zondagse wandelingen, maar soms gaan de dingen zoals ze gaan. Dankzij dit blog, dat ik gisteren las, hoorde ik aan het eind van de middag een geelgors. Had ik je blog niet gelezen, dan had ik de vogel ook nog niet opgemerkt denk ik. Mooie foto van de Cannenburgh: ligt daar een grote vijver??

  woensdag, maart 6, 2013
 3. Dat moet een mooie, gevarieerde wandeling geweest zijn.
  Eigenlijk was je een dag te vroeg, dankzij de zon was het vandaag nog net wat meer voorjaar. Maar hopelijk volgen er de komende maanden nog vele zonnige wandelingen.

  maandag, maart 4, 2013
 4. de natuur is wakker aan het worden Klaske ,je ziet en hoort het aan alles

  zondag, maart 3, 2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: