Skip to content

Zo is winkelen leuk

In mijn tienerjaren ging ik regelmatig een dag met mijn zus winkelen in Alkmaar. We zaten daar op school, hadden een busabonnement en gingen dan op zaterdag ook weer naar de stad, maar dan om te winkelen: de markt over, winkels in en uit, eindeloos kleren passen , meestal zonder ze te kopen, en dan met een zak nootjes en drop weer met de bus naar huis. Tegenwoordig besteed ik mijn vrije tijd liever op een andere manier. Af en toe is het echter wel leuk om even door een stadje te lopen, waarbij ik meestal in een boekwinkel beland. Verder doe ik mijn boodschappen meestal in eigen dorp. Er zijn een paar winkels, waar ik erg graag kom. De klant is er geen nummer, ze hebben er mooie of lekkere spullen. Hier een paar tips in en rond Epe.

 • Ik neem me soms voor een tijd geen boeken te kopen, want er staan nog en heel stel ongelezene in de kast. Maar als ik in een goede boekhandel kom, ga ik toch weer voor de bijl. Mijn favoriete boekwinkel is Waanders  in Zwolle. Ze zitten nu nog op het Eiland, maar verhuizen dit jaar naar de daar vlak bij gelegen Broerenkerk. Het belooft heel mooi te worden.

 • Voor buitensportartikelen als wandelschoenen moet je bij René Vos in Gorssel of Apeldoorn zijn. Zelf ga ik altijd naar Apeldoorn, in de Asselsestraat hebben ze een pracht winkel (de Wandelfabriek)  met wandelschoenen, kleding en andere zaken op wandelgebied. Kim en Chris bestieren deze winkel met veel kennis en passie. Chris is podoloog, dus je krijgt echt goed advies voor wat betreft schoenen. De service is ook uitstekend, weet ik uit ervaring. Voor zaken als skies, tenten ed. moet je in het grotere filiaal in Gorssel zijn. Daar is ook een outlet. 
 • Wijn koop ik bij wijnkoperij Kroese in Epe. Een familiebedrijf, ze importeren zelf de wijnen, hun assortiment is herhaaldelijk bekroond. Lekkere wijn in verschillende prijsklasses, en goed advies wat te schenken bij een gerecht. Ze organiseren ook een paar keer per jaar een wijnproeverij, en verder is de wijncursus, die ze organiseren een aanrader. Ik heb er vorig jaar 4 heel gezellige avonden gehad, en heerlijke wijnen geproefd.
 • Ik ben een kaasliefhebber. Gelukkig hebben wij in Epe een kaasspecialist, Richard en Joyce Barnhoorn verkopen in  hun winkel in de Sternpassage heerlijke kazen en meer. Meestal is er ook wel iets te proeven. Staan altijd hoog in de ranglijst van kaasspeciaalzaken in Nederland.
 • Voor lekker vlees en worst ga ik naar zelfslachtende slagerij G. ter Weele en zn.  in Oene of Emst.  De restaurants in de omgeving weten dit bedrijf ook te vinden. Ook lekker wild en kant en klaar gerechten. De beste slager van Nederland?
 • Voor de mooiste bloemen ga ik naar Fleur Inn in Epe. Als ik daar geweest ben, krijg ik altijd een goed humeur, zo veel kleur, en aardige mensen. Een echte topbloemist, meermalen bekroond bij landelijke wedstrijden.

2 Reacties Post a comment
 1. Ze zijn er nog, zulke bijzondere zaken. En droge worst van slagerij ter Weele: ik heb niet eerder zulke lekkere worst geproefd, was in een mum van tijd op! Dat had ik je geloof ik niet eens gezegd, bij deze.

  woensdag, januari 23, 2013
 2. Jij weet de lekkere dingen wel te vinden Klaske.Altijd fijn als men in een winkel geen nummer is.

  dinsdag, januari 22, 2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: