Skip to content

Noorderheide bij Vierhouten

naamloos-1010422De eerste zondag van januari wandelden we met 7 personen en 1 hond over de Noorderheide bij Vierhouten. Dit gebied is nog maar sinds een paar jaar vrij toegankelijk, het was vroeger eigendom van de havenbaron van Beuningen (van het museum), die er een huis liet bouwen. Nu is een deel in handen van Staatsbosbeheer en toegankelijk voor publiek. Er loopt een met blauwe paaltjes uitgezette struinroute van 9 of 6 km door het bos en over de heide. Wij liepen echter een eigen route, Klaas kent erg goed de weg, ontspannen lopen dus. 

naamloos-1010411

Het eerste stuk liepen we door het bos. Het was een grijze dag, en nog erg donker. De zon kregen we onderweg ook niet te zien. Wel mooie bemoste bomen, en tonderzwammen.

naamloos-1010429

naamloos-1010421

We kwamen in het gebied van de waterwerken, en piramides, in opdracht van de baron aangelegd. Er is een heel stelsel van goten van beton met zwerfkeien, vijvers, en pompen. Een soort folly. Geleidelijk wordt eea hersteld. Het zou leuk zijn als er op een gegeven moment echt weer een circulatie van water zou zijn.

naamloos-1010419

naamloos-1010428

naamloos-1010423

Onderweg dronken we onze meegebrachte koffie. Aan het eind gingen we nog even naar de Foreesten in Vierhouten voor apfelstrudel met vanillesaus en iets te drinken. De eerste nieuwjaarsviering van een wandelgroep. Er volgen er nog 2 deze week (deels met dezelfde mensen), daarna moet ik maar een paar weken op dieet en wat extra sporten. Maar gezellig is het wel.

naamloos-1010431

Mocht je ook in dit gebied willen wandelen, dan vindt je hier een folder met informatie over gemarkeerde wandelroutes rond Vierhouden, en het startpunt hiervan. Na de wandeling is er in Vierhouten, een echt horecadorp, genoeg gelegenheid om iets te eten en of drinken.

folder_nunspeetse_en_vierhouterbos

2 Reacties Post a comment
  1. Lijkt me een prachtig gebied om eens wat met de camera rond te struinen, want het lijkt me in fotografisch opzicht een interessant plekje met die bemoste goten en andere bouwwerken.
    Jammer dat het zo ver weg is, maar wel mooi dat het weer toegankelijk is voor het publiek, want zoveel moois hoort wat mij betreft niet achter hekken verborgen te blijven.

    zondag, januari 6, 2013
  2. Donker en grauw maar jullie waren weer op pad en ik vond het leuk jullie te volgen.

    zondag, januari 6, 2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: