Skip to content

Grote rivierenpad: van Rhoon naar Alblasserdam

Voordat wij in Apeldoorn waren, om de trein naar Rotterdam te pakken, belde Dini al: er reden voorlopig geen treinen uit Ermelo naar Amersfoort. Zij kon dus pas veel later in Rotterdam zijn, en besloot om helaas (2e keer deze route) niet mee te gaan. Tonny, Nera en ik hadden een vlotte reis, liepen vanaf metrastation Rhoon weer naar de oude Maas om daar onze route op te pakken. En het eerste stuk door de grienden was het mooiste. We genoten van de paadjes tussen wilgen en riet.

Het was vandaag een mooie route, langs de oude Maas, een Waaltje, en over de Noord naar Alblasserdam. Gelukkig ook niet meer zo warm.

Het eerste stuk was het mooiste, maar ook door de polder langs de Waal was het leuk lopen. En veel mensen genoten langs het water.

Nederland , waterland, dus ook hier molens. Volgende keer (zal op zijn vroegst november worden, de agenda’s staan vol) lopen we langs Kinderdijk. Lijkt me leuk dit werelderfgoed een keer te zien. Maar deze molen was ook mooi.

De snelweg was ook nooit ver af, we kruisten er diverse.

Je komt door plaatsen, die je alleen van naam kent, bijv. Hendrik-Ido Ambacht. De laatste 5 km van de route vonden we overigens het minst aantrekkelijk, veel over een vrij drukke weg.

Tot slot over de brug over de Noord naar Alblasserdam. Het meeste verkeer gaat hier via een tunnel. In Alblasserdam een werf, waar grote jachten werden gebouwd.

Vanaf Alblasserdam met bus, metro, trein en auto naar huis. Net als bij het Deltapad tot slot problemen bij de P&R in Apeldoorn. Jammer, want de reis ging verder vlot. De grienden bij Rhoon zijn een aanrader, prachtig stuk.

3 Reacties Post a comment
 1. Prachtige foto -reportage van je wandeling Klaske.De foto van de bloeiwijze van de zaden van de wilde aronskelken is heel speciaal.Zoveel heb ik er nog nooit te samen zien staan

  zondag, augustus 26, 2012
 2. Johanna #

  als je wandelt zie je hoe gevarieerd en mooi ons landschap is, zeker als je zoals jij
  het landschap en de luchten!! laat zien.

  woensdag, augustus 22, 2012
 3. Dat is ook mooi; weer eens in een ander deel van het land wandelen. Zoals hier in het westen. In poldergebied is het volgens mij altijd wel mooi om te wandelen. Gelukkig kan dat ook nog in het drukkere deel van Nederland.
  Maar het lijkt me wel een heel gedoe elke keer om bij de startpunten te komen; ik lees bv met bus, metro, trein en auto….
  Maar ja, dan kom je wel ergens 🙂

  woensdag, augustus 22, 2012

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: