Skip to content

Streekpad Nijmegen, van Grave naar Plasmolen

Tonny en ik zijn nog maar weinig thuis geweest na onze wandeling over het Deltapad, toch gingen we gisteren weer op pad. We liepen een etappe van het Streekpad Nijmegen. We zitten nu aan de zuidkant van de stad, liepen van het vestingstadje Grave aan de Maas naar Plasmolen, wat aan de Waal ligt. Deze kregen wij echter niet te zien, wij liepen er noordelijk van, aan de kant van de Jansberg. Het was een mooie wandeling en uitstekend wandelweer. We hadden hierbij het voordeel, dat we tijdens het warmste deel van de dag veel onder bomen in de schaduw liepen. 

We begonnen onze wandeling in Grave. Vroeger was dit een garnizoensstad. In de tweede wereldoorlog is hier ook zwaar gevochten, dat kun je wel zien aan de bebouwing, er zijn in het centrum nogal wat nieuwe huizen te vinden. Ook om de brug is gevochten door de geallieerden. Deze brug verbindt Gelderland en Nood Brabant. Bij de laatste schilderbeurt heeft men de brug de kleuren van Gelderland (groen) en Noord Brabant (rood gegeven), met een mooi verloop. Integraal in de brug opgenomen is een stuw en sluis, dit om de Maas, die een regenrivier is, zo goed mogelijk bevaarbaar te houden in droge tijden.

We staken de brug over naar Neder Asselt. Vandaar liepen we naar Molenbeek voor een rondje om de plas.

De Haterste Vennen was ik al een keer eerder geweest. Mooi wandelgebied. Jammer alleen dat je wel steeds de snelweg hoort.

Na het oversteken van de verkeersweg kwamen we in Malden. Vandaar ging het door bos (met onderweg een heerlijk ijsje) en langs heidevelden (o.a. de Mokerheide) naar mijn auto aan de rijksweg bij Plasmolen. De route was vandaag deels  erg slecht gemarkeerd. Op een gegeven moment werd de markering echter heel duidelijk. Wel vreemd dat we rechts af moesten, terwijl we vlgs de kaart naar links moesten. Maar de markering was zo duidelijk, we dachten dat de route gewijzigd was. Erg makkelijk lopen, we prezen degene die dit deel van het traject gemarkeerd had, liepen ontspannen en vlot verder, niet op de kaart kijkend, wel op boomwortels lettend, want we wilden niet struikelen. Zo duurde het even, voor we doorhadden, dat er toch iets niet klopte. We zaten op het Maas- Niederrheinpad. Dat is een grensoverschrijdend streekpad, waarvan het noordelijkste puntje in het zelfde gebied loopt als het zuidelijkste deel van het Streekpad Nijmegen. Dit pad was echter niet ingetekend in ons routeboekje, vandaar dat wij er niet alert op waren. Anders letten we nl altijd goed op, dat we niet op een verkeerd pad overstappen. We liepen hierdoor een stukje over een andere route (prachtige bloemenhelling) en misten het stukje over de Jansberg.

Thuis gekomen even wat drinken, douchen en toen weer op de fiets naar Vaassen voor een gezellige avond van onze fitness groep. Het was een heerlijke zomeravond, lekker gegeten (molukse catering van Maë Pamana, ze cateren door heel Nederland), en gezellig gekletst, toen het kouder werd rond de vuurkorf onder sterrenhemel. Onderweg naar huis op de fiets was het wel erg donker, maar ik had vantevoren gecontroleerd, dat mijn fietsverlichting goed werkte. Om half 1 was ik weer thuis, terugkijkend op een heerlijke dag.

7 Reacties Post a comment
 1. Het was even zoeken, maar heb je gevonden. Erg leuk je vandaag te ontmoeten . Nog veel,wandelplezier gewenst. Groet Klaske

  zondag, mei 19, 2013
 2. Nou ben ik toch wel erg benieuwd wat Molukse catering is. Ik was op zoek naar Indonesische catering in het algemeen maar dit ziet er toch ook wel heel erg lekker uit! Grappig…

  woensdag, januari 2, 2013
 3. Jan Pieter Wepster #

  Welk een loopwonder zijt gij
  van Goederee tot Sluis erbij
  weliswaar dan andersom
  wat maakt het uit…..?
  Dáár draait het om

  woensdag, augustus 15, 2012
 4. Wat leuk weer je te kunnen volgen door de mooie natuur.Heel fijne fotoreeks.

  zondag, augustus 12, 2012
 5. Maar geen erge ….

  zondag, augustus 12, 2012
 6. Het is een verslaving…

  zondag, augustus 12, 2012
 7. Waar haal je toch al die energie vandaan?

  zondag, augustus 12, 2012

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: