Skip to content

Paddestoelen in de zomer

Vanochtend heerlijk gewandeld door bos, heide en om een weiland met koeien heen, want de stier was er net als vorige week bij, dus dan passen we de route aan. Omdat het zoveel geregend heeft de laatste tijd, is het niet alleen heel groen, maar begin je ook al paddestoelen te zien.

De dopheide bloeit inmiddels, de struikheide komt later. Het is altijd verrassend, dat zo’n heideveld er heel dor uit ziet, en dan ineens weer groen is. Mooie schakeringen groen waren er te zien. Ook kleine gele bloemetjes . En weer kikkers in de plasjes.

Na bos en heide dalen wij dan af naar het Wisselse Veen, waar we met toestemming van de boer een weiland doorkruisen. Er loopt soms een kudde Hereford koeien. Als er een stier bij loopt, nemen we het naast gelegen weiland. Hier kruipen we dan onder de draad door, net als vroeger als kind. Jenny zei vandaag, dat we toen wel sneller waren. Ik vond het wel mee vallen, ging ons drieën nog goed af. We zijn alleen niet zo klein meer.

3 Reacties Post a comment
 1. Ik kwam vorige week ook al zo’n stinkerd tegen.
  En het mooie van het weer van de afgelopen weken is dat je tussendoor van die prachtige luchten hebt.
  En waterplassen waar ze mooi in weerspiegeld worden 🙂

  donderdag, juli 12, 2012
 2. De stinkzwam staat er fantastisch op en het heidelandschap tovert na 15 augustus de heide om tot 1 groot paars tapijt..we moeten nog even geduld hebben

  woensdag, juli 11, 2012
 3. Het is niet ongebruikelijk dat paddestoelen al in deze tijd van het jaar vertonen, maar ik zie in de zomer toch liever een weiland vol koeien.
  Zo lang de donkere luchten langs je heen gaan, zijn ze wel fotogeniek, maar als die zware buien over je heen trekken, dan word je daar toch niet vrolijk van.

  woensdag, juli 11, 2012

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: