Skip to content

Mooie wandeldag vanuit Tschiertschen met spectaculair slot

De dag begon gisteren met regen, en niet zo’n klein beetje ook. (Hoger in de bergen had het gesneeuwd.) Daarom werd het wandelprogramma van hotel Alpina aangepast. Wytze Boersma gaf ’s morgens een lezing over alpenflora, en je kon met Tobias met de auto mee naar Chur. Ik ben een paar uur met de foto’s en het weblog bezig geweest. Uit het raam keken we naar een zwerm vogeltjes, die we eerst niet thuis konden brengen, ze vlogen zo snel. Later zagen we, dat het sijsjes waren. Tegen koffietijd klaarde het echter op, dus na de lunch was bijna iedereen op eigen houtje aan het wandelen.

Ria en Truus

veldsalie

Ik liep met Ria en Truus Tschiertschen uit, eerst langs weilanden vol bloemen, daarna over een breed pad langs de beek richting Löser. We passeerden hierbij een houtzagerij. Volgens Ria, die hier al een paar dagen langer is, was er veel meer water in de beek dan een paar dagen geleden. Dat zal te maken hebben met enerzijds mooi weer, dus smelten van sneeuw, anderzijds de regen van de afgelopen nacht. Even verderop kwamen 2 beken bij elkaar. Bijzonder om te zien vond ik het verschil in kleur van het water, enerzijds helder, anderzijds met zand vermengd.

kruipend zenegroen

Na het oversteken van de beek via een bruggetje liepen we een stuk over een breed bospad. Onderweg waren informatiepanelen en de mogelijkheid voor kinderen om allerlei activiteiten te ondernemen, zoals een dennenappel door een gat gooien, een spijker ergens in slaan, of muziek maken op het klokkenspel. Ook was er een picknickplaats met vuurplaats. Zwitserland is een zeer goed georganiseerd land, dat merk je aan alles. De bewegwijzering is ook uitstekend, verdwalen kan echter nog steeds in het hooggebergte, bijv. bij mist, dus je moet blijven opletten. Vandaag hadden we echter een makkelijke wandeling.

niet alleen voor kinderen leuk

vuurplaats

Onderweg waren er veel wijngaardslakken te zien. En prachtige bloemen met tot onze vreugde een venusschoentje, wat net begon te bloeien.

eenbes

alpenmadelief

venusschoentje

Op een gegeven moment kon je kiezen voor een smaller pad richting Löser. Het pad liep echter het eerste stuk over veel boomwortels omhoog. Omdat het nat was, moest je oppassen om niet uit te glijden. Ria had geen stokken mee,zij en Truus kozen er voor een andere route te nemen, en ik liep alleen verder. Achteraf viel het erg mee, het was geen lastige route. Ik denk dat je bij dalen het zonder stokken wel lastig was geweest.

slanke sleutelbloem

vleugeltjesbloem

Bij Löser stak ik de beek over, om vervolgens via een breed pad af te dalen naar Tschiertschen. Onderweg lette ik ook veel op vogels. We hadden eerder die middag al de notenkraker gehoord en gezien, nu zag ik hem nog een keer, ook een kuifmees liet zich goed bewonderen. Verder veel wat wij in Apeldoorn kbvtjes, kleine bruine vogeltjes, welke ik niet kon thuis brengen. Op het laatst werd het neveliger, het was een beetje of ik door een wolk liep. Wel erg mooi.

Bij het hotel lekker een kop thee gedronken en toen onder de douche. Na het avondeten weer even bij Wytze langs voor informatie over de bloemen onderweg. Net waren we bezig toen er iemand riep: “je moet nu naar buiten kijken”. O , wat mooi. Iedereen rende de trappen op om de camera te halen en toen naar buiten. Een schitterende regenboog, zeldzaam fel van kleur. En aan de andere kant van het hotel ging de zon onder tussen de wolken, ook al zo mooi. Wat een prachtig slot van deze dag.

5 Reacties Post a comment
 1. Wat een knap verslag Klaske van een heel mooie wandeling in het hooggebergte
  Mooie bloemen en de afsluiting met de regenboog..super hé

  dinsdag, juni 5, 2012
 2. Hoi Klaske, wat prachtig, al die bloemen. Geniet maar fijn van de bergen. ’t Begint bij mij ook te kriebelen als ik je foto’s zie.

  dinsdag, juni 5, 2012
 3. Dank je wel Margreet
  Jij ook fijne dagen gewenst

  dinsdag, juni 5, 2012
 4. Door Ria ben ik op jouw weblog geattendeerd. Een prachtige reportage van de dag. Dat is genieten en dan nog een prachtige uitsmijter met de fraaie regenboog en wolken!
  Groetjes en nog een paar fijne wandeldagen.

  dinsdag, juni 5, 2012
 5. Je hebt al vast een paar mooie kleurrijke wandelingen gemaakt daar in het hooggebergte, Klaske, en de uitsmijter is prachtig met die regenboog onder je.
  Veel plezier verder.

  dinsdag, juni 5, 2012

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: