Skip to content

Grote Rivierenpad, van Hoek van Holland naar Maassluis

Gisteren zijn we weer met een nieuwe route gestart, het Grote Rivierenpad, wat loopt van Hoek van Holland naar Kleef. Het is een samenvoeging van het Oeverloperpad en het Lingepad. Er zijn ook nog 2 varianten, de Rottemerenviariant en de Erasmusvariant. Wij zullen ons echter waarschijnlijk beperken tot de hoofdroute. Met 276 km hebben we gevieren heel wat dagen wandelplezier voor de boeg.
Ik haalde Tonny en Nera om 7 uur op uit Vaassen. Dini stapte iets later in Ermelo op de trein. Gevoelsmatig was het nog vroeger, want de zomertijd ging in. Wij parkeerden de auto in Maassluis, en pakten daar de trein naar Hoek van Holland. Dini ontmoetten we daar om 9.30 uur. Het was een paar kilometer lopen langs de Nieuwe Waterweg naar ons startpunt, daar waar het Hollandse Kustpad afbuigt. Nadat we ons hadden laten fotografer, zoals altijd aan het begin van een route, liepen we terug naar het station, met uitzicht op grote containerschepen.

We liepen door het kassengebied van het Westland. Doordat we verkeerd liepen, zagen we meer kassen dan de bedoeling was, voordat we het Staelduinse bos in gingen. Gigantische kassencomplexen, waar het nu op zondag heel rustig was.

Mooi gebied, het Staelduinse Bos. Een restje natuur in het Westland. Veel fazanten te horen, en de bomen staan in de knop. Ook volop lammetjes te zien onderweg, en bloeiend speenkruid en dotterbloemen. Buitengewoon warm. Eerst was het mistig en 4 graden warm, maar al snel werd het warm, heb het grootste deel van de dag in t-shirt gelopen.

Een mooi stuk van de route was een kerkenpad dwars door de weilanden van de kassen naar Maasland. Alleen, er waren vrijwel geen weidevogels te zien.

Mooi stadje, Maasland. Ik dacht dat de Maaslander kaas hier vandaan komt. Ik kreeg later echter te horen, dat die uit land van Maas en Waal komt. Daarna Maassluis, waar ik al eerder was op de fiets met het Rondje Nederland, de geboorteplaats van Maarten het Hart. Mooi stadje. Terrassenweer, maar wij stapten in de auto en op de trein, terug naar huis. Over een paar maanden pakken we hier de route weer op. Heerlijk gewandeld, maar we waren het roerend met elkaar eens: wat heerlijk, dat we niet in de Randstad hoeven te wonen.

4 Reacties Post a comment
 1. Veel plezier vrijdag

  dinsdag, juli 29, 2014
 2. Vrijdag gaan wij ook een start maken, en het verslag heb ik met interesse gelezen, thanks

  dinsdag, juli 29, 2014
 3. Succes met het rivierenpad………….ik ga het volgen!

  groet Wil

  dinsdag, maart 27, 2012
 4. Mooie weergave van het eerste deel van deze wandeling, Klaske. Vooral de foto’s van het buitengebied spreken me aan.
  Ik zou er ook niet aan moeten denken om in die drukke en volle Randstad te wonen.

  dinsdag, maart 27, 2012

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: