Skip to content

Reggepad, van Ommen naar Nijverdal

Vandaag de eerste etappe gelopen van het Reggepad met Tonny. We zijn van plan om deze route van 85 km van Ommen naar Diepenheim langs de rivier de Regge in 3 opeenvolgende zaterdagen te lopen. Vandaag vroor het nog (morgen gaat het dooien) ,  op de Regge hebben we ons echter niet gewaagd. We zagen er ook niemand schaatsen, het ijs was (voorzover er ijs lag, grote delen van de rivier lagen nog open) onbetrouwbaar. Vlak bij Nijverdal, ons eindpunt van de etappe van vandaag (32.5 km) werd op een veentje echter volop geschaatst. Door het open water vandaag wel veel watervogels gezien, waaronder zaagbekken en een ijsvogeltje. Prachtig.

De route begon bij Ommen. Een bekend traject langs de Regge, richting landgoed Eerde. We liepen hier eerder met Havezathenpad in het voorjaar en Monnikenspoor  in de winter met prachtige rijp. En ook nu was het weer genieten.

Op het ijs lagen zwanen te slapen. Als je dit ziet, snap je wel, dat een donzen dekbed lekker warm is.

We liepen dus over landgoed Eerde. In de havezathe is een internationale school gevestigd.

Daarna richting Archemer Stuw. Hier wordt gewerkt, dus waren er versperringen. We konden om de hekken heen stappen, maar 1 misstap en je lag in het ijskoude water. Ik dacht: niet nadenken, goed vasthouden aan het hek. Ook Tonny dacht: niet naar beneden kijken. (overigens : onderstaande foto maakte ik bij de stuw, maar niet op het punt, waar wij de versperring omzeilden)

Iets verder nog een versperring, waar we net langs konden. Daarna een heel stuk langs de Regge lopend, kijkend naar de watervogels. Bij de Tatums is het Overijsselsch landschap bezig met natuurontwikkeling, de rivier krijgt weer zijn meanderend beloop, wordt mooi hier.

Vlak bij Nijverdal, ons eindpunt, zagen we op een veentje een boel mensen schaatsen. Morgen kan het ook nog wel, maar de dooi treedt in. Jammer. Maar vandaag nog ijspret. Het was min 2 zagen we in het dorp, niet zo veel zon als we verwacht hadden, maar prima wandel (en schaats) weer. Volgende week zaterdag gaan we weer verder .

3 Reacties Post a comment
  1. Het was dan ook een perfekte wandeldag en wat was er veel te zien. Voor de ijsvogels is het maar goed dat niet alles dichtvriest, misschien dat er deze winter toch een hoop overleven. Het ijs van de stuw is ook een mooie foto…bruin water maakt bruin ijs.

    zondag, februari 12, 2012
  2. Nijverdal e.o. lijkt me wel een mooie plek om te wonen 🙂

    zondag, februari 12, 2012
  3. Dat moet zalig wandelen zijn en wat hadden jullie geluk..zelfs het ijsvogeltje te kunnen spotten

    zondag, februari 12, 2012

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: