Skip to content

Wad- en Wierdenpad, van Termunterzijl naar Nieuweschans

Gisteren de laatste etappe van onze vierdaagse in het Groningerland, deze keer grotendeels onverhard lopen, over grasdijken en paden langs sloten. Heel erg vieze schoenen van de schapenstront en klei, die we onderweg en alvorens in de trein te stappen weer zo goed als kon schoon gemaakt hebben. Prachtig zonnig weer, wel fris door de wind, dus de jas bleef aan.

We liepen eerst naar Termunten met weer een prachtige kerk, gelegen op een wierde aan de dijk. Leuk dat er hier een vis als weerhaan fungeert. Daarna een heel lang stuk over de dijk, met uitzicht op links kwelders met o.a. duizenden ganzen, en rechts de Dollardpolders. Mooi gebied om nog eens terug te komen om te vogelen, nu hadden we daar niet zoveel tijd voor, daarvoor waren het dan toch te veel kilometers lopen.

Onderweg zagen we ook nog een ree (later vanuit de trein nog veel meer), en was er bij een boerderij een kunstwerk geplaatst, gemaakt van zandzuigerbuizen.

Het laatste stuk ging tussen de akkers door, over paden langs sloten via Nieuw Beerta naar Nieuweschans. Wij zijn bij het station gestopt, de route gaat eigenlijk nog 1.5 km verder, sluit bij een brugje aan op het Ems-Dollart Pad. Het eerste stuk van deze laatste 1.5 km hebben wij in 2009 met Noaberpad echter al gelopen, in het kader van ons rondje Nederland voegt het heen-en -weertje niets toe, dus op een bankje bij het station 1/2 uur op de trein gewacht met daarna prima aansluiting in Groningen en Zwolle. Mooie wandeldagen. En dat met Tonny, die net terug was uit Santiago de Compostella, maar zelf voorstelde deze route te gaan lopen, toen ze hoorde dat onze trip naar New York uitgesteld werd. Vanmorgen werd ik om9 uur weer door een andere vriendin gebeld, of ik mee ging wandelen. Dat dus maar niet gedaan, vandaag een rustdag, maar woensdag hoop ik weer van de partij te zijn.

One Comment Post a comment
  1. Prachtig, zo’n leeg land.
    Benadrukt erg goed de lijnen van het landschap.
    je had er ook erg mooi weer bij.

    vrijdag, oktober 28, 2011

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: