Skip to content

Trekvogelpad, van Eibergen naar den Braam


P1070557-1

Vandaag de op 1 na laatste etappe van het Trekvogelpad gelopen. Jenny ging ook mee deze keer, Dini pikten we in Deventer op, dus ik had de auto vol. De auto parkeerden we in Eibergen op het punt, waar we de vorige keer gestopt waren en we begonnen te lopen bij de Berkel. Prachtig weer, we boften geweldig. We liepen de oude route, volgens het oude boekje. Af en toe goed opletten dus. 

P1070554-1

Het was een heel afwisselende wandeling door Twente, waar de boeren overal druk aan het werk waren, gras keren, maar ook aardappel rooien.

P1070618-1

P1070563-1

Onze route liep door het Haaksberger veen, hier gingen we even van de route af, het gebied in. Tonny speurde de boomtopjes af naar een grauwe klauwier, helaas zagen we die niet. Maar mooi was het er wel. Dat vonden ook de vele fietsers, die we onderweg zagen.

P1070577-1

P1070586-1

P1070613-1

Er bloeide van alles, we waren echter erg verheugd vele klokjesgentianen te zien. Ze zijn niet zo groot, ik zag de eerste, daarna zagen we er een hele boel. Ook bloeide er nog dopheide en natuurlijk struikheide. Zonnedauw zagen we ook, maar niet gefotografeerd, dan hadden we ofwel de schoenen uit moeten doen, of natte schoenen gekregen.

P1070593-1

P1070603-1

Onderweg zien we ook altijd diverse stalletjes, waar van alles te koop is. Plantjes, jam, groenten. Kalebassen zijn er ook weer. En huisvlijt kom je ook tegen.

P1070616-1

P1070617-1

In de buurtschap den Braam stapten we op de buurtbus naar Haaksbergen. Daar gingen we op zoek naar ijs, maar geen ijssalon te vinden. Toen maar ergens op een terras gaan zitten, waar ze een ijskaart hadden. IJskoffie leek ons heerlijk, maar bleek een afknapper. Het was bepaald niet, wat we verwacht hadden. Nou ja, het zat wel lekker in de zon. Nog even met de bus naar Eibergen, en daarna speelde ik weer taxi, Dini werd in Deventer bij het station afgezet en de andere 3 dames thuis. Lekkere wandeldag. Wel van 8 tot 18 onderweg voor 20 km lopen, dat vond ik relatief lang.

One Comment Post a comment
  1. Wat ziet het er een mooie gevarieerde wandeling uit maar 20 km kan echt nog niet met mijn rug..Hoop tegen de lente terug in orde komt.
    Heel toffe fotoreportage

    vrijdag, november 11, 2011

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: