Skip to content

Soms loopt de dag anders dan verwacht

Naamloos
Gisteren zou ik met Nera en Tonny weer een etappe van het Trekvogelpad lopen, Brummen- Ruurlo. Prachtig weer, om 8 uur uit Vaassen vertrokken naar Brummen, waar we om 8.45 begonnen te lopen richting IJssel om de pont te nemen. Onderweg voorjaarsbloemen en mooie landgoederen, o.a. Spaensweerd.

Naamloos-2
Naamloos-3
De pont bleek pas vanaf 10 uur te gaan, dus we moesten ruim een half uur wachten. Koffie drinken en luisteren naar het geluid van de weidevogels. Wulp, tureluur en kievit lieten zich horen. Nera kreeg “les”van ons. Geen grutti, die hoopten we later die dag te horen.
Tegen 10 uur kwam de pontbaas aan. Er waren inmiddels ook een fietser en motorrijder aangekomen. Ik zei nog: ” hij vertrekt geen moment te vroeg”. Uiteindelijk vertrok de pont echter helemaal niet, hij was kapot.
Wij stelden hierop onze plannen bij, ik stelde voor terug te rijden naar Zutphen, en dan naar Deventer te lopen, altijd een pracht wandeling. Dan met de trein naar de auto terug. Zo gezegd, zo gedaan, een mooie wandeling langs de IJssel naar het gemaal baron van der Feltz met zicht op de ruïne van Nijenbeek (helaas liet de ijsvogel zich niet zien, zou hij nog leven?).

Naamloos-5

Naamloos-6

Naamloos-7

Naamloos-9

Naamloos-10
Daarna verder over de dijk, met zicht op het kerkje van Voorst. We gingen niet over het Hanzestedenpad naar Nijenbeek, maar verder over het Marskramerpad.  Mooi modern huis onderweg ook, vind het altijd knap, als een architect iets nieuws kan bedenken, wat past in de traditie en het landschap.
Naamloos-11
Naamloos-12
P1050659

Vervolgens over de bomendijk, om huize de Poll heen en weer verder over de bomendijk, vervolgens naar Wilp. Meerdere ooievaars gezien. Het voorjaar is vandaag echt begonnen, veel mensen zijn naar buiten gegaan, dus veel wandelaars en fietsers.

Naamloos-14
Naamloos-15

Naamloos-16

Hierna weer naar de IJssel, waar langs wij Deventer bereikten. Pontje over bij de Worp, dwars door de stad naar het station. Een pracht wandeling, jammer dat we geen verrekijker mee hadden. Wel grutto’s gezien (rosse?), niet gehoord. Toen we het station van Zutphen uitliepen om naar de auto te gaan, kwamen we daar een stel tegen, wat we in Brummen op het station gezien hadden. Zij waren van Brummen naar Zutphen gelopen, grappig elkaar hier weer te zien.

Naamloos-17

Naamloos-18

Naamloos-20

Naamloos-21

Dini was vandaag verhinderd, die was van plan de etappe van het Trekvogelpad in te halen. Niet nodig dus, wij moeten hem ook nog lopen. Dat wordt dus mei, en dan vertrekt de pont om half 10 (als hij gaat….)

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: