Spring naar inhoud

Drenthepad: van Gieten naar Emmen, de winter is begonnen.

naamloos-1050400

De winter is begonnen, ook in Nederland. Op sommige plaatsen is de eerste sneeuw gevallen en door aangevroren mist rijp.  Wij liepen dit weekend 2 dagen op het Drenthepad, en prezen ons hier erg gelukkig mee. Wat was het mooi buiten. naamloos-1050399Er waren ook dingen die tegen zaten: gisterochtend vertraging bij de NS, waardoor we op een haar na de bus misten in Assen en een uur moesten wachten. Hierdoor liepen we gisteren het laatste uur in het donker (gelukkig had ik mijn koplamp meegenomen; door over het fietspad te lopen, was het vinden van de route ook geen probleem). En vandaag 2 problemen bij aankomst: ik vergat uit te checken in de bus(nog wennen aan de OV chip) en de ramen van mijn auto stonden allemaal open bij aankomst, en de auto was doorzocht (auto stond gewoon in woonwijk).  Er lag een briefje van de politie, dat de inhoud inmiddels thuis lag (autopapieren). Enige wat miste was mijn verrekijker, die ik achter in de auto had laten liggen. Balen!! Maar wel 2 heel mooie wandeldagen om op terug te kijken. Ik had natuurlijk alleen gisteren ook eerder moeten stoppen met kranten lezen, en iets eerder en gewoon lopend naar de bushalte moeten gaan.Maar ja, dit had thuis in de straat net zo goed kunnen gebeuren, de airbags hebben ze er ook al eens uit gehaald.

naamloos-1050403 naamloos-1050404

We liepen gisteren van Gieten naar Exloo. Een prachtige wandeling. In Epe was een klein beetje rijp, maar in de trein zagen we al, dat het in Drenthe veel witter was. Sprookjesachtig mooi. Vooral van het stuk over het Drouwenderzand genoten we enorm.

naamloos-1050407 naamloos-1050413

Even een paar detailfoto’s, die ik de afgelopen dagen maakte:

naamloos-1050385 naamloos-1050388 naamloos-1050418 naamloos-1050433 naamloos-1050454

Onderweg meerdere hunebedden gezien, en we kregen pepernoten van Zwarte Pieten.
Het laatste uur gisteren dus in het donker gelopen, over het fietspad naar Exloo, waar we om 17.45 aankwamen. We hadden een zeer comfortabel onderkomen in Ivy Cottage bij vrienden op de fiets, en aten heerlijk bij El Said (zeer verrassend: een egyptisch restaurant in Exloo, heerlijke Tagine schotels met gebakken aardappeltjes, couscous en salade) .

Na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijt liepen we vandaag naar Emmen.
naamloos- naamloos-1050427Onderweg net als gisteren drentse heideschapen, en bij deze kudde een bok, een echte macho, zoals jullie zien.

naamloos-1050429 naamloos-1050430naamloos-1050434

Het mooiste stuk ging over het Molenveld. Daarna gingen we ook veel door het bos, dat was saaier lopen. Daar ook vrijwel geen rijp. Maar wel lekker dat we zo via het bos Emmen naderden, waar de trein net aan kwam rijden. Al met al 2 heerlijke wandeldagen.

4 Reacties Post a comment
 1. Hoi Klaske,
  Wat had je mooi weer tijdens deze tocht. Het was idd prachtig weer dat weekend; ik liep in de Emmerdennen. Maar ook in het voor- en najaar is het erg mooi op de Hondsrug hoor!

  Gr,
  Anne-Mieke

  maandag, december 13, 2010
 2. Prachtige winterfoto’s Klaske. Echt heel mooi. Die 3e van onder, met dat heuvelachtige, is ook heel verrassend.

  Wat die diefstal betreft. “autopapieren weer thuis….”, had je die in de auto laten liggen??

  woensdag, december 1, 2010
 3. Getverderrie wat een pech, dat is echt balen.Rot voor je.

  Prachtige foto’s heb je gemaakt, het is daar veel meer winter dan hier.Detailfoto’s ook prachtig, zelfs nog paddenstoelen in de sneeuw!

  groet Wil

  dinsdag, november 30, 2010
 4. De rijp maakte de omgeving extra sprookjesachtig. Wel balen van de autoinbraak; altijd vervelend als anderen niet van jòuw spullen af kunnen blijven… .

  dinsdag, november 30, 2010

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: