Skip to content

Noaberpad, van Rossum naar Glanerbrug

naamloos-1040541
“3 Kleine kleutertjes, zaten op een hek, samen op een hek.”
Zo gaat het kinderliedje. Als ze op dit hek hadden gezeten, hadden ze in elk geval een steuntje in de rug gehad.

Na maanden pakten Tonny en ik het Noaberpad weer op, we brachten de auto naar het tegen Enschede aan gelegen Glanerbrug (vlak bij de grens, Gronau grenst hier weer tegen aan). Vervolgens met de trein naar Enschede, en bus naar Oldenzaal en Rossum. Om 9.15 begonnen we met lopen, geluk gehad met het weer, het bleef de hele dag droog, ’s morgens heerlijk met een windje, ’s middags vond ik het met 25 graden toch al weer behoorlijk warm.

naamloos-1040547 naamloos-1040549 naamloos-1040550

Het was weer een afwisselende wandeling over het mooie Twentse land. Veel onverharde paden, mooie smalle kerkepaadjes. Oa liepen we over het landgoed Egheria van voormalige textielbaronnen, waar prachtige boerderijen staan. Leuk is het dat de wegen vaak midden over het erf gaan, een praatje met de boer is dan snel gemaakt. We zijn wel 2x verkeerd gelopen vandaag, 1x door niet goed opletten (we liepen een rondje, maar hadden het snel in de gaten, toen we bovenstaand huis voor de 2e keer zagen), en 1x omdat de markering ontbrak en het verder ook niet duidelijk was. Gelukkig zijn er dan fietsknooppuntenkaarten om je weer op de route te helpen.

naamloos-1040566

Toen ik als kind voor het eerst naar Twente kwam, vielen me de kapelletjes langs de wegen en de mais op. Mais zag je toen bij ons in het noorden nog niet. Ook vandaag zagen we veel Mariakapellen en overal mais. Misschien dat we, als we de volgende etappe lopen weer wat verder kunnen kijken. Nu zagen we de eerste paddestoelen ook al weer. Ik associeer ze altijd met herfst, maar je ziet ze in de 2e helft van de zomer al weer, nadat het geregend heeft.

naamloos-1040551 naamloos-1040553naamloos-1040565

One Comment Post a comment
  1. Mijn hart maakte een sprongetje bij dit stukje.Omdat onze zoon in Enschede woont, kamperen we wel in die buurt. De kapelletjes overal, de stoeltjes daar zijn we ook weleens langsgefietst. Wat is het toch een mooi stukje Nederland!

    groet Wil

    maandag, augustus 2, 2010

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: