Skip to content

Utrechtpad, van Utrecht naar Hardenbroek

Vandaag met een nieuwe route begonnen samen met Tonny, het Utrechtpad. Een route rond Utrecht, die verschillende landschappen aandoet, het gebied langs de Kromme Rijn, de Utrechtse Heuvelrug, de Gelderse Vallei, het gebied van de Eem, en de Vechtstreek.

015
We begonnen de route in Utrecht bij de Dom (de auto stond inmiddels in Werkhoven). Vlak bij de Dom is de boekwinkel van Steven Sterk. Mooie spreuken staan er op de muur, in het Fries natuurlijk, want Steven is Fries. “Myn geast sil jimmer reizgje“. Ofwel “Mijn geest zal altijd reizen“. Hier ben ik het van harte mee eens.

017

Vandaag ging de reis dus langs de Oude Gracht en langs de Kromme Rijn. Wat een prachtige manier om een stad uit te lopen, geen hinder van het verkeer, de groene wereld in.

018

Heerlijk lopen over het jaagpad, al moesten we wel af en toe aan de kant voor de trimmers. We passeerden Bunnik, Odijk en Werkhoven. Omdat je steeds langs de Kromme Rijn bleef lopen, had je geen last van het verkeer. Bijna de hele wandeling was onverhard, erg prettig. Onderweg diverse kastelen en prachtige huizen. Mooi wonen hier.

019
Het laatste stukje weken we van de Kromme Rijn af, liepen we oa. een stukje langs de Langbroeker Wetering,  welke we al eerder zagen bij het Trekvogelpad. Snel gelopen vandaag, het liep makkelijk, je hoefde niet op de route te letten, gewoon het water volgen. Mede hierdoor minder foto’s gemaakt dan normaal. We waren zo snel op het geplande eindpunt (Werkhoven), dat we nog maar een stukje doorgelopen zijn, om bij de volgende bushalte (Hardenbroek) op de bus te wachten, die ons terug bracht naar de auto.
Een lekkere wandeling.

020

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: