Skip to content

Wandeling over Hoog Buurlose heide en Kootwijkerzand

P1030135

Op deze zonnige zondag liepen wij over de Hoog Buurlose Heide en het Kootwijkerzand. Klaas en Nera zijn ooit gestart om van oktober tot en met maart op de eerste zondag van de maand met een groepje te gaan wandelen. Dit is een groot succes, je weet van tevoren, dat je die dag mee kunt lopen als je wilt, waarbij we met enige variatie door het jaar heen bepaalde routes lopen, die één van ons dan vooraf uitgezet heeft.
Vandaag over de Hoog Buurlose Heide en het Kootwijkerzand. We beginnen bij de parkeerplaats vlak bij de schaapskooi. De lammetjes zijn al groot.

P1030133

Daarna door prachtige beukenlaantjes naar de heide toe. Altijd weer is dit een heel mooi stuk van de wandeling. Het had vannacht gevroren (toch weer min 7), maar jammer genoeg was er geen mist of rijp, dan is het nog mooier hier.

P1030137

P1030140

P1030141

Na de heide gingen we over het Kootwijkerzand. Je kunt wel merken, dat de natuur later is dan andere jaren. De mossen bloeien nog veel minder uitbundig. Doordat de ondergrond nog iets bevroren was, wat het wel gemakkelijker lopen over het zand.

P1030143

P1030150

P1030154

Onderweg geen horeca, we nemen zelf koffie mee. Ik had kruidkoek gebakken, die viel erg in de smaak. Kijk hier voor het recept.
Het was zo zonnig, dat sommigen met een zonnebril opliepen, maar vanwege de kou ook een muts op. Deze muts was wel heel mooi, vooral in de wind.

P1030155

Als je de route ook een keer wilt lopen, is hier een routekaartje, met dank aan Frans

Download hgbrl_kwz_ezmw.xls

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: