Skip to content

Trekvogelpad, Purmerend Broek in Waterland

020

Vandaag weer heerlijk gewandeld op het Trekvogelpad. Deze keer van Purmerend naar Broek in Waterland. Een bijna totaal verharde route, maar heel erg mooi, dooor een (veen)weide landschap langs Noord-hollands kanaal, Purmerringvaart, slootjes, over stille weggetjes en fietspaden. Met een bijzonder uitstapje onderweg.

003_m

005_m

004

Met wat regen vertrokken uit Purmerend. Maar ik kijk tegenwoordig altijd op de buitenradar, en rond 12 uur zou het droog worden. En dat klopte, het werd prachtig zonnig weer met een lekkere wind, totaal niet koud. Dus de regenpakken konden uit. De koeien lopen nog buiten, vroeger stonden ze bij ons in deze tijd van het jaar al op stal. We liepen via het Twiske naar den Ilp.

006

Nera_006_3

008

010

011

013_torenvalk

In den Ilp een uitstapje naar Petra, één van de weduwen van Anton Heijboer. Een kleurrijk persoon met een kleurrijke winkel, waar werk van Anton verkocht wordt.

015

018

022

024

026_petra

033

Daarna weer door de weilanden van het Ilperveld. De schapen onderweg waren ook met verf in aanraking geweest. Met de pont over naar Ilpendam, daarna langs de Purmerringvaart met aan onze linkerhand de Purmer richting Broek in Waterland.

034

039_5

042

043

046

045

Broek in Waterland is een prachtig dorp. Mooie oude houten huizen in vooral blauwgrijze tinten.We hebben er een mooi rondje gelopen, alvorens naar huis te gaan. Jammer dat we geen café konden vinden, wat open was. Dus geen chocolademelk met appelgebak, helaas. Volgende keer krijgen we wel koffie aan het eind, want dan lopen we naar Diemen en gaan we bij Liesbeth op de koffie.

048

052

050_broek_in_waterland

058

065

One Comment Post a comment
  1. henny kreeft #

    Mooie foto’s.Ik heb er van genoten en wat een leuke site! Ik ga dit doorgeven aan mijn vrienden. Bedankt!

    woensdag, maart 3, 2010

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: