Spring naar inhoud

Jacobspad, van de Wijk naar Hasselt

Vandaag de laatste etappe van het Jacobspad. Een prachtige zonnige dag. Het eerste stuk heel mooi door bos en langs een landgoed, waarbij we de Reest overstaken.

naamloos-1020081 naamloos-1020084 naamloos-1020085naamloos-1020087

We maakten een uitstapje naar Staphorst. Ik moet mijn beeld bijstellen, zag een dorp, waar de meeste vrouwen een broek droegen, slechts enkelen een rok, waarvan een paar ouderen klederdracht. Ook bestond het dorp grotendeels uit nieuwbouw, langs de oude rijksstraatweg naar Rouveen wel boederijen in traditionele kleuren, vaak ook 3 of 4 achter elkaar (meerdere generaties op 1 erf? )

naamloos-1020093naamloos-1020101naamloos-naamloos-1020104

Daarna rechtdoor naar Hasselt, alleen maar asfalt, saai en warm. Ben blij dat de route er op zit. Deel door Groningen en Drenthe was heel mooi, maar in Overijssel moet het echt afwisselender kunnen en routekaartjes en markering zijn voor verbetering vatbaar.

3 Reacties Post a comment
 1. Voor het geval dat je nog eens op herhaling wil, geef ik hierbij een betere route aan.
  http://voorst.xs4all.nl/Jacobspad.pdf

  woensdag, maart 9, 2011
 2. Ria #

  ’t Is echt heel erg dat laatste stuk. Hoe verzin je het. Wat vond jij van het Fries Jabikspaad?

  Ria, het Jabikspaad is wat mij en mijn vriendin Tonny betreft een echte aanrader. Er zit alleen een heel vervelend stuk tussen bij Heerenveen. Verder hebben wij genoten van het friese platteland, en de dorpen. Het traject rond Jorwert vonden we het mooiste. We hadden bij zuiderzeepad mensen ontmoet uit Jorwert, we waren uitgenodigd op de koffie, meenden dat ze tegenover het café woonden. Daar deed echter een onbekende mevrouw open, en het café was dicht. Toen we op een bankje bij de kerk onze koffie gingen drinken, ontmoetten we echter Gees uit het boek van Geert Mak. Na een leuk gesprek kregen we de sleutel van de kerk (leg hem maar weer achter de blinden) , later kwamen we haar met haar autotje weer tegen.
  De laatste dag was ook geweldig, verse sneeuw. En de route is beter aangegeven dan het Jacobspad, vlgs mij zijn we nooit verkeerd gelopen.
  Tja, wij houden van Friesland, het land van onze ouders. Een ander vindt het misschien kaal, maar voor mij is het thuiskomen.
  Hartelijke groet

  Klaske

  dinsdag, september 22, 2009
 3. Dat je de “klederdrachtvrouwen”op de foto hebt gekregen zeg. Ik dacht dat ze daar zo’n hekel aan hadden. Hebben ze nog steeds die vreemde borden in het dorp staan dat je er niet mag fotograferen?

  zondag, september 20, 2009

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: