Skip to content

Trekvogelpad, van Bergen aan Zee naar de pont bij Akersloot

Vandaag de start van een nieuwe west-oostroute, het Trekvogelpad, wat loopt van Bergen op Zee naar Enschede. Dat betekent de eerst keer een lange dag, we beginnen te lopen in Bergen aan Zee. Lastig met OV, dus we rijden eerst met 2 auto’s naar ons eindpunt, een pontje in de buurt van Akersloot. Voor wie hier ook naar toe wil rijden: goed opletten als je langs het kanaal rijdt, want de pont valt niet op, je bent er zo voorbij. Daarna met 1 auto naar het begintpunt, vervolgens teruglopen naar de andere auto, met die auto weer naar het begin en toen met 2 auto’s naar huis.


Doet een beetje denken aan zo’n raadsel als: er staan 4 geiten in een weiland, maar er passen er maar 2 in de boot, hoe krijg je alle geiten aan de overkant zonder ze alleen te laten met de wolf in het andere weiland.

De route begint bij het zeehuis, een oude kolonie voor bleekneusjes. Wij hebben echter natuurlijk eerst even de zee opgezocht, en ons daar gevieren laten vereeuwigen, net als bij het Marskramerpad.En wat is de zee toch mooi, en wat een heerlijk geluid.

We liepen eerst een stuk door de duinen. Het ruikt lekker buiten, echt al herfstig. En de kleuren zijn mooi, veel besjes, en de eerste paddestoelen, terwijl sommige bomen ook beginnen te kleuren.

Het was open momumentendag, dus er waren veel kerken open. Wij namen een kijkje in een kerk in Egmond aan de Hoef, waar we voor Jan de 9e en 11e statie fotografeerden (hij heeft inmiddels een grote verzameling) en in de voormalige slokapel. Daar bewonderden we de prachtige 17e eeuwse gebrandschilderde ramen. Die van Haarlem vonden we het mooist. Van het slot zelf is alleen nog een ruine over.

Daarna ging het door de weilanden richting Alkmaar. Daar was het een drukte van belang, markt ,open monumentendag en mooi terrasjesweer. Ik moet eens de tijd nemen om wat uitgebreider terug te gaan naar Alkmaar, bijv met mijn zus. We hebben er op de middelbare school gezeten, het zou leuk zijn eens terug te gaan naar de bekende plaatsen.

Vervolgens ging het Alkmaar uit,het hollandse polderlandschap in richting de pont. Mooi weer, dus veel fietsers onderweg. En mooie molens. De volgende keer lopen we naar Purmerend, daar gingen we altijd naar de veemarkt.

2 Reacties Post a comment
  1. Jeannette #

    Wat een heerlijke wandeling weer, met prachtige foto’s!

    maandag, september 14, 2009
  2. Veel succes met het Trekvogelpad! En ja, wat zijn de zee, het strand en de duinen mooi. Ik word er zelf altijd rustig en ontspannen van.
    groet Wil

    maandag, september 14, 2009

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: