Spring naar inhoud

Jacobspad: van Westerbork naar Ruinen

Gisteren hebben we weer een etappe van het Jacobspad gelopen. Dini liep met ons mee, komt van oorsprong uit Drenthe. Met haar ga ik het Drenthepad lopen. Het boekje heb ik inmiddels al in huis. Zullen bekende stukken in zitten, want ook vandaag volgde de route af en toe het Drenthepad.

naamloos-

Om 10 uur begonnen we te lopen. Toen was ik al 3 uur onderweg. Eerst Tonny opgehaald, toen met de auto naar Ruinen. Daar de bus naar Meppel gepakt, vervolgens met de trein (Dini zat daar al in) naar Beilen en met de eerste bus van die dag naar Westerbork.
Het was stralend zonnig weer, gelukkig was er flink wat wind, anders was het echt te warm geweest. We liepen over rustige weggetjes langs maisvelden, bosranden en heidevelden door het Drentse land. De heide bloeit en er zijn veel lijsterbessen. Nooit geweten dat er nog een Makkum is buiten het ons bekende zuiderzeestadje. Het is rustig in Drenthe wat autoverkeer betreft, maar wat zijn er enorm veel fietsers!

naamloos-naamloos-1010621

Bij Spier staken we de A 28 over om daarna nationaal park Dwingelderveld over te steken. Hier was ik nog nooit geweest en wat is het er mooi! We raakten alleen wel de route kwijt (was er nou echt geen markering, of hebben we niet goed opgelet). De kaart in het routeboekje is niet echt duidelijk, de beschrijving al helemaal niet (zandpad door nationaal park Dwingelderveld volgen is de enige beschrijving). We denken zelf, dat de route, welke we gevolgd hebben, langs heel veel vennen, misschien wel mooier is dan de officiële route. Op een gegeven moment zagen we in de verte de radiotelescoop en konden we weer op de officiële route komen, dwars over de Kraloër heide.

naamloos-1010624naamloos--2naamloos-1010634naamloos--3 naamloos-1010640

Hierna waren we snel op onze eindbestemming, het dorp Ruinen met mooie Brink en Mariakerk. Er stond een ijskar met heerlijk boerderij-ijs, waar we van genoten, alvorens de thuisreis te aanvaarden. Een heerlijke dag. Onderweg zagen we ook nog een bijzondere ANWB paddestoel, dat bracht een oud kinderliedje over kabouter Spillebeen in ons boven.

naamloos--4 naamloos-1010647

One Comment Post a comment
  1. Ik heb de laatste tijd eigenlijk helemaal niet meer in Drente gelopen. Moet ik toch weer eens gaan doen. Het is er mooi.

    zondag, augustus 23, 2009

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: