Skip to content

Marskramerpad: van Hoog Buurloo naar Klarenbeek

Vandaag een dag met een gouden randje. Het had vannacht gevroren, en was overdag heel zonnig, weinig wind, dus ideaal wandelweer. We voelden ons weer bofkonten, toen we om iets over achten vertrokken vanaf Hoog Buurloo. De mannen hadden ons weggebracht, zodat er geen auto achterbleef op een niet met OV bereikbare plaats, terug naar huis ging het met trein en bus.

naamloos-8590 naamloos-8596naamloos-8597

Het lijkt wel, of we elke keer in de winter vanaf Hoog Buurloo lopen. In de vroege ochtend is het een prachtige plek, vooral als het gevroren heeft en/ of een beetje nevelig is. Zo ook vanochtend. Nog niet eerder zagen we hier echter reeën. Onderweg zagen we vlakbij paleis het Loo al een paar, maar nu bij de overgang van bos naar heide een hele kudde. Een prachtig gezicht.

naamloos-8599 naamloos-8600 naamloos-8603

De route was vandaag heel afwisselend, voerde ons door bos, over de hei, langs enken en beken via Hoenderloo en Beekbergen naar Klarenbeek. Grotendeels onverhard, heerlijk lopen. Af en toe groepjes wandelaars en fietsers. En veel vogels, het klinkt als voorjaar. Leuk om de groenlingen weer te horen. En prachtig om de goudhaantjes te zien (staan op de foto, maar niet scherp, te beweeglijk en ik kwam om te wandelen, dus neem je niet de tijd om langer te blijven fotograferen. Deze foto’s krijgen jullie dus niet te zien)

naamloos-8606 naamloos-8614 naamloos-8608

Volgende week hopen we de route te vervolgen, het is dan maar 15 kilometer, van Klarenbeek naar Deventer. Maar wel een prachtige route, oa over de bomendijk en langs Nijenbeek. Wie weet zien we een ijsvogel bij het gemaal (we nemen in elk geval de verrekijker mee). En een kleine omweg om bij Bakker Bril (beroemd in de verre omtrek vanwege zijn krentenbrood) koffie te drinken met iets lekkers zullen we ook zeker maken.

naamloos-8616 naamloos-8631

3 Reacties Post a comment
 1. peeters yves #

  heerlijke website met prachtige wandeltochten en mooie foto s hebben jullie,profiat!
  is het mogelijk om aub wat praktische informatie over de coast to coast in engeland door te sturen,aangezien ik die tocht deze zomer zelf ook wil lopen.
  dank bij voorbaat,
  grtjes yves peeters

  woensdag, februari 25, 2009
 2. Je hebt mooie foto’s genomen tijdens het wandelen. Lijkt me ook een mooie route, veel succes bij het voltooien van de route! Groet Wil

  donderdag, februari 19, 2009
 3. Klaske, wat heerlijk om zo samen te wandelen, en dan al zo vroeg op pad in deze tijd van het jaar! Dan moet je wel een echte liefhebber zijn: pluk de dag!
  Ik vraag me vaak af hoeveel kilometers je op zo’n dag loopt en hoe lang je erover doet. Je zult ’s avonds wel aardig moe zijn na zo’n wandeltocht, of niet?
  Hartelijke groet, Tineke

  zaterdag, februari 14, 2009

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: