Skip to content

Willibrorduswandelpad: de laatste etappe van Amersfoort naar Utrecht

Vandaag de laatste etappe van het Willibrorduswandelpad, wat van Alkmaar naar Utrecht loopt. We begonnen in Amersfoort, waarbij we al snel weer in het gebied van de Korte en de Lange duinen terecht kwamen. Veel onverharde paadjes vandaag, mooie bosgebiedjes, zandverstuivingen en af en toe weilanden. Het was wel weer op letten, natuurlijk liepen we weer af en toe verkeerd, zoals vaker op dit pad. Maar geeft niet, we kwamen er steeds snel weer uit. Tot nu toe hadden we pas 2 andere dames ontmoet, die ook dit pad liepen, vandaag kwamen er 4 bij, deze dames waren net begonnen.

Het miezerde wat,toen we vertrokken, maar later werd het droog, en af en toe brak de zon even door, dan ziet het er in eens prachtig uit! Voor het eerst in weken weer eens prutschoenen, en stukken zonder handschoenen lopen, want het was niks koud. Overal vogelgeluiden, vooral de koolmezen doen erg hun best. Maar 1 poes, in Utrecht. Wel veel honden, waaronder een klein kreng, die me in mijn nieuwe wandelbroek en been beet. De eigenaresse reageerde niet echt vriendelijk, toen we bij haar aanbelden (zoonlief had de hond wel aangelijnd, maar niet kort). Nee dan de koeien met kalfjes, die ons pad kruisten. Pracht beesten, vlgs. mij zijn het Blondes d’Aquitaine.

In Utrecht nog een mooie stadswandeling, die ons langs de Willibrordkerk (helaas gesloten) en het standbeeld van de heilige voerde. Koffie met taart om de route af te sluiten en toen naar het station. De trein zat vol, we moesten staan, maar waren al snel in Amersfoort, waar de auto stond.

De route zit er weer op. Een mooie route, maar het routeboekje kan beter (kaarten naast de beschrijving en duidelijker kaarten), als ook de markering. Wel kwamen we op plaatsen, waar we nog nooit eerder kwamen. Onze volgende route naast het Marskramerspad wordt het Jacobspad van Uithuizen naar Hasselt. Ik heb er al weer zin in.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: