Skip to content

Wandeling in Kroondomein

We wandelen sinds een aantal jaren op de eerste zondag van januari altijd in het Kroondomein, startplaats parkeerplaats bij Elspeterweg achter Vaassen. Het gebied is dan weer vrij gegeven voor wandelaars, i.v.m. de bronsttijd is het een tijdlang gesloten geweest. Ik heb de route nu al een paar keer gelopen (al dan niet tegengesteld), maar zou zonder kaart hier toch wel de weg kwijt raken. Gelukkig kent Frans het gebied op zijn duimpje, en anders Herman wel, dus ontspannen lopen. Vandaag af en toe wel een beetje oppassen voor gladheid.

Img_8248

We liepen eerst langs de sprengen. Het is altijd weer een bijzonder gezicht, dat het water op plekken zo roestbruin is, en dat er soms ook een soort algen (?) groeien, een vervreemdend effect.
Daarna over de Vaassense Hoge Duvel, door de bossen, langs heideveldjes, een leemkuil (het Cannenburgher gat), naar het hoogste punt met grote zwerfkei, en de schildershut van Wilhelmina. Geen rijp meer, wel een klein beetje sneeuw, waardoor de paden net wit waren, op het laatst minimaal motregen. Toch weer een fijne wandeling. Volgende maand lopen we van de Zwarte Boer naar Vierhouden en terug.

Img_8256

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: