Skip to content

Willibrorduswandelpad, van Uitgeest naar Haarlem

Gisteren heb ik met Tonny een heerlijke wandeling gemaakt. We liepen het Willibrorduswandelpad, deze keer van Uitgeest naar Haarlem, een route van ca 34 km. De route was bijna geheel verhard, maar wel heel afwisselend en grotendeels over rustige weggetjes of fietspaden, daarbij was het ook nog eens prachtig zonnig najaarsweer, dus we hebben genoten.

We begonnen in Uitgeest bij het station, waar we af werden gezet door Frans en Fred. Eerst richting kerk en vroegere Regthuys, een mooi stukje Uitgeest. Daarna langs het Uitgeestermeer. Onderweg kwamen we eerst weinig mensen tegen, alleen een groep jongeren op de fiets. Later zagen we ze weer, het bleken (water)scouts. Fijn dat er nog jongeren zijn, die lekker buiten bezig zijn in de natuur.

Vooral op het eerste deel van de dag heb ik heel veel foto’s gemaakt. We liepen door een echt Hollands landschap, vlak boven de Randstad, maar duidelijk platteland, met een rustiger leeftempo. Oude mannen met klompen en pet op de fiets, ook jonge mensen op klompen en laarzen, een waslijn met ouderwetse rode zakdoeken, een meisje op een pony, overal koeien, veel water, een molen. Ook kwamen we veel forten tegen, resten van de Stelling van Amsterdam.

Natuurlijk overal koeien, die ons soms nieuwsgierig zaten op te nemen, en ook duidelijk genoten van het aangename weer.

Er was veel te zien, maar ook wat te lezen, op het dijkje van Westknollendam naar molen de Woudaap had iemand een hele ontboezeming op de weg geschreven. Wij begonnen aan het eind, het was een mooie tekst, omdat we nog zo ver moesten, zijn we toch maar niet terug gelopen om het nog eens in zijn geheel te lezen. Ik heb nog op internet zitten zoeken, of ik het daar kon vinden, maar helaas.

 

Heel mooi was het dorp Krommeniedijk, wat bestaat uit 1 dijk, de Krommeniedijk, met aan het eind het nederlands hervormde kerkje, waar ik ooit nog geweest ben voor een bruiloft van een studievriend (zou er nog zand op de vloer liggen? ) . De kastanjebomen worden al bruin.

Verder ging het over de Noorder IJ- en Zeedijk, eindigend bij het Noordzeekanaal, waar we bij Buitenhuizen met de pont overstaken.

Toen over de golfbaan in recreatiegebied Spaarnwoude (het was er druk, golfen wordt steeds populairder. Wel makkelijk dat we daar even onze waterflesjes konden vullen) Vervolgens naar Spaarndam aan het Spaarne. Dit was een mooi dorp. Onze route voerde over een smal wandelpaadje langs de huisjes onder aan de dijk (wel bijzonder dat je moest bukken om onder iemands wasgoed door te lopen) naar het haventje.

Bij het haventje zagen we onderstaande tekst. Ja, zo is het, het leven duurt soms maar kort, dus geniet er nu van. Dat deden de mensen, die op het Spaarne aan het zeilen waren dan ook. Het laatste stuk van de route voerde ons door Haarlem naar het station, waar Frans en Fred, die waren wezen vogelen, ons op stonden te wachten.

One Comment Post a comment
  1. Jeannette #

    Mooi fotoverslag weer!

    De tekst bij de haven in Spaarndam stond er vroeger ook al toen ik er als kind met mijn ouders en zusjes al kwam. We woonden toen nog in Haarlem.

    maandag, september 29, 2008

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: