Skip to content

Jeroen Krabbé in Zwolle

In Zwolle staat museum de Fundatie. In dit voormalige gerechtsgebouw zat eerst een museum voor naieve kunst. Dat heeft de deuren moeten sluiten, nadat bleek dat personeel in opdracht van de directeur aan aantal museumjaarkaarten meermalen per dag door de scanner haalde, om zo extra inkomsten te genereren.
Het is nu een museum voor moderne kunst, samen met het Nijenhuis in Heino. Eerst richtte men zich mn. op verzamelaars, dit omdat de kern van de collectie ook een verzameling is van Dirk Hannema. Weinig mensen wisten het museum, met een prachtige vaste collectie, te vinden, ik heb er wel eens bijna alleen rond gelopen.
Er is nu een andere directie, en waait een andere wind. Vorig jaar een zeer succesvolle tentoonstelling met werk van Voerman, de bekende IJsselschilder, waarbij de keuze gemaakt was door Henk van Ulsen, die zelf veel werk van hem bezit. Nu een tentoonstelling met werk van Jeroen Krabbé, die naast acteur en regisseur ook schilder is. De naam van de schilder brengt grote aantallen mensen op de been, de randstad weet het museum nu ook te vinden, het was behoorlijk druk. Ook het cafe aan de overkant heeft zijn terras uitgebreid.

Huisje_in_het_bos

Het was een grote tentoonstelling, 200 werken. Je kunt zien, dat hij geinspireerd is door oa. van Gogh en Matisse, en van felle kleuren houdt. Verder waren er verschillende stijlperiodes te zien. Werk is niet vernieuwend, spreekt denkt ik wel veel mensen aan, vrolijke schilderijen, hij heeft ook niet de pretentie om meer dan het plezier van het schilderen, geluk, over te brengen.

Voorjaar_dalfsen_2

Ik vond lang niet alles mooi, maar er zaten wel leuke dingen bij. Leuk ook dat veel schilderijen in de buurt van Dalfsen gemaakt zijn, daar hebben wij veel gewandeld. Bijv. schilderijen van zelfde landschap in verschillende seizoenen

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: