Skip to content

Monnikenspoor, Denekamp Tubbergen

Vandaag liepen we weer in Twente. Bij het Monnikenspoor zit ook een bonusroute, van Denekamp naar Tubbergen. Frans was zo vriendelijk om vandaag weer als chauffeur op te treden voor Tonny en mij. We liepen 24 km, bijna net zo veel als vorige week, alleen waren we 5.5 uur korter van huis. Scheveningen ligt natuurlijk ook verder weg dan Twente, maar het verschil was wel heel groot. Vorige week kwam ik heel moe thuis,vandaag was dat dus heel anders.

Het was een mooie route, de mooiste van het Monnikenspoor tot nu toe. Grotendeels onverhard, en door het mooie Twente. We begonnen in Denekamp, waar we eerst de kerk bekeken. Bij binnenkomst zong iemand het Ave Maria, dus we kwamen meteen in de stemming. Daarna ging onze route richting Ootmarsum, oa. langs het kanaal Almelo Nordhorn, en de Huneborg. Onderweg zagen we o.a. jonge meerkoetjes (met rode petjes) , geelgorzen (1 mannetje was geweldig mooi op kleur, echt knalgeel; de eerste dit jaar) en hoorden we de fitis weer (2e keer dit jaar)

We liepen door Ootmarsum, een sfeervol stadje met prachtige pandjes. Daarna ging de route langs Kroezeboom naar Tubbergen. Daar ook nog even in de kerk gekeken, mooie ramen van 4 generaties  van de glazeniersfamilie Nicolas.
Het weer was goed, af en toe wat spetters, maar heb de hele tijd met korte mouwen gelopen. Veel prachtige saksische boerderijen onderweg. Mooi wonen in Twente, heerlijk rustig

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: