Skip to content

Aan het werk op de heide

Vanochtend hebben Tonny en ik weer gewerkt op de Hoog Buurlose heide (vrijwilligerswerk van SBB/ IVN.) We waren met een grote groep, waaronder veel scouts aan het werk om dennenopslag te verwijderen. Gewapend met zagen en knipscharen trokken we het veld in. Wij kozen voor de schaar, daarmee werkt het erg makkelijk, geeft veel minder spierpijn dan werken met een zaag. De dikste bomen lieten we over aan de mensen met zagen.

Er werd hard gewerkt, met plezier. Ik heb geen chagarijnige gezichten gezien. Er was zelfs een man, die helemaal uit Gouda kwam, had eerder op de nu ontmantelde camping Gerritsfles gestaan, dus had wel een band met het gebied.

Tussendoor was er tijd voor koffie en limonade. De scouts hadden een hele jerrycan limonade meegenomen om de dorstige kelen te smeren.

Daarna nog weer even aan het werk tot 12 uur. De 2e helft ligt het tempo wel altijd wat lager, vooral tegen het einde. Het is ook goed, dat het maar een halve dag is, zo houdt iedereen er plezier in, houd je de spierpijn beperkt, en kun je ook nog wat anders doen op de zaterdag.  Met een voldaan gevoel reden we weer naar huis.

Tot onze verrassing hoorden we vandaag de veldleeuwerik ook al weer zingen. Nog nooit zo vroeg in het jaar gehoord, het is een vogel die ik associeer met zonnige zomerdagen, als we vroeger op het land aan het werk waren, zong hij hoog boven je in de lucht. Onze waarneming is echter bevestigd door de boswachter en Gerrian van het IVN.  Het aantal veldleeuweriken in dit gebied is overigens dramatisch gedaald, volgens de boswachter doordat er minder insekten zijn, wat weer te wijten is aan gif uit de zestiger jaren, wat nu vrij komt uit de bodem.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: