Skip to content

Wandeling Hoog Buurlose heide Kootwijkerzand

IMG_4604 hoog buurloo

In het kader van de eerste zondag van de maand wandeling had Frans vandaag een wandeling uitgestippeld over de Hoog Buurlose heide en het Kootwijkerzand. Een prachtig onnederlands ruig landschap. Met een winterzonnetje erbij was het een heel mooie wandeling. Verstand op nul en gewoonweg genieten, heerlijk is dat altijd. Anderen gaan mediteren, ik ga wandelen, zelfde effect. De eerste uren komen we altijd weinig mensen tegen, dat zijn voor mij de gouden uren.

IMG_4607 radio kootwijk

Uit de verte zagen we Radio Kootwijk, een indrukwekkend gebouw. Ik heb er 2 jaar terug een rondleiding gehad, zeer aan te bevelen (kijk op de site van Staatbosbeheer voor meer informatie).
We liepen ook een heel stuk over mul zand, Frans had de route daarom iets korter gemaakt(18 km) dan we meestal lopen , zodat het toch voor iedereen goed te doen was.Volgende maand hopen we in Rottige Meenthe te lopen. Daar is het erg nat, een heel verschil met de zandverstuiving waar we vandaag over liepen.

IMG_4619

IMG_4621 kootwijkerzand

Tijdens zo’n wandeling zie je ook altijd wel weer wat bijzonders. Vandaag dus weer een klapekster gezien, alleen liet deze zich niet zo goed bekijken als de vorige keer. Ook de mosjes zijn de moeite waard, hier een foto van ruig haarmos.

IMG_4613 ruig haarmos

One Comment Post a comment
  1. Ik wist niet dat je ook een rondleiding kon krijgen bij het gebouw van Radio Kootwijk; bedankt voor de tip. De laatste foto vind ik erg mooi.

    maandag, februari 4, 2008

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: