Skip to content

Monnikenspoor Ommen Dalfsen

Vandaag een wandeling met Tonny door Regge- en Vechtdal van Ommen naar Dalfsen. Prachtig zonnig weer, het voorjaar leek wel begonnen. Er bloeien al weer katjes en crocussen. Ook de vogels zijn al weer druk aan het zingen.

We hebben vaker in dit gebied gelopen, Maarten van Rossumpad en Overijssels Havezatenpad lopen hier ook, de route van vandaag liep dan ook deels langs bekende paden , toen liepen we echter de andere kant op), en verder waren de omstandigheden nu ook heel anders door de hoge waterstand. De afgelopen periode heeft het ontzettend veel geregend. Weilanden zijn onder gelopen, een prachtig gezicht.

In de buurt van Vilsteren kwamen we langs een door de jeugd van Vilsteren weer opgeknapte hut. Het verhaal wil, dat hier in de 17e eeuw een kluizenaar heeft gewoond, een priester, die in de nabijgelegen ” witte koepel” in het geheim missen heeft gelezen. De hut staat op een prachtig plekje, maar vertoont weinig luxe. Als hier vroeger iemand gewoond heeft in een dergelijke hut, dan heeft die het wel koud gehad in de winter.

Vilsteren is een katholieke enclave, de eigenaren van het landgoed Vilsteren waren van oudsher katholiek. Er staat een grote katholieke kerk, tijdens een eerdere wandeling hebben we deze al van binnen bekeken. Nu stond er een grote tent naast, de voorbereiding voor het carnaval van volgende week zijn begonnen. Ook zagen we een mooie korenmolen in dit dorp.

In de buurt van de stuw van Vilsteren was het wel heel erg nat. Hier was ook het pad ondergelopen. Gelukkig lag het pad wel net iets hoger dan de weilanden, zodat we, door langs de rand van het pad te lopen, de voeten toch droog hielden.

We liepen vandaag niet alleen langs het water, maar ook stukken door bos en langs prachtige Havezaten, welke nog in particulier bezit zijn. Al met al was het weer een prachtige wandeling. Doordat we van station naar station liepen ook heel goed te doen met openbaar vervoer. Volgende keer lopen we van Dafsen naar Zwolle.


 

One Comment Post a comment
  1. Ik wil je even laten weten dat ik op je log geweest ben (ik geloof dat ik via Ria haar log erop gekomen ben Ik wil wel geloven dat het een mooie wandeling geweest is.

    zondag, januari 27, 2008

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: