Skip to content

Monnikenspoor, Marienberg Ommen

Vandaag zoals meestal om 6 uur opgestaan, en meteen uit het raam gekeken. Ja, ik zag sterren, het was helder! Dus dat beloofde een prachtige dag en dat werd het ook. Toen we naar het station van Ommen reden, zagen Tonny en ik de zon opkomen. Met de trein naar Marienberg, en toen lopen door een sprookjesachtig mooi landschap. Alles zat dik onder de rijp door de nevel en vorst van de afgelopen dagen. Geweldig mooi zag alles er uit. Vooral de bomen. Echt winterwonderland.

We liepen eerst een stukje langs een kanaaltje, waar we een ijsvogel zagen. Verder over een zandverstuiving, door bos en langs bosranden, door het buurtschap Beerze (wat een schitterend dorpje met prachtige saksische boerderijen met strovlechtwerk), langs landgoed Eerde en langs de Regge naar Ommen, waar de auto stond. Heel veel onverharde paden, en anders rustige fietspaden.

Heel veel gestopt om te kijken en foto’s te maken, 1x gestopt voor koffie , en toch maar 4 uur over de 22 km gedaan. We waren dus vroeg weer in Vaassen, waar Tonny nog op heerlijke apfelstrudel met gluhwein in het koetshuis van de Cannenburgh trakteerde. Een heerlijke dag.

Gelukkig waren we zo vroeg op pad gegaan, want ’s middags dooide het, en viel de rijp van de bomen. Vannacht gaat het ijzelen, morgen is het weer heel ander weer. Bij de vijver van de Cannenburgh waren ze aan het schaatsen, wel link vind ik, want het ijs is nog helemaal niet dik. Na morgen gaat het dooien (maar eerst komt er ijzel) , mensen konden de verleiding niet weerstaan.

One Comment Post a comment
  1. Wat was het mooi die dag, hè!?
    Leuk dat jij het ook een sprookjesachtig mooie wereld vond. 🙂

    zaterdag, december 22, 2012

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: