Skip to content

Monnikenspoor, Oldenzaal Tubbergen

Vandaag zijn Tonny en ik met het monnikenspoor gestart, dit is een route, die loopt van Oldenzaal naar Vollenhove, in het spoor van monniken, die in de middeleeuwen vanuit Duitsland de pacht gingen innen. De route is uitgezet in samenwerking tussen een werkgroep en de ANWB, en beschreven in een boekje, en in de toeraktief, waar ik op geabonneeerd ben. Omdat we met het Havezatenpad in Oldenzaal geeindigd waren, leek dit me een leuke route om weer meer richting Zwolle te lopen. Bij vertrek uit Vaassen begon de zon voorzichtig op te komen, die hebben we verder alleen op de terugrit nog gezien, het was een grijze dag, eerst wat mistig, maar prima wandelweer. Vandaag de eerste etappe, 24 km. 

We hebben de auto in Tubbergen gezet en daar de bus naar Oldenzaal gepakt. 1 halte verderop stapten 6 oudere mannen in, gingen ook het monnikenspoor lopen. Ze liepen elke 3e zaterdag met elkaar en hadden veel plezier.

Vanuit Oldenzaal liepen we naar Weerselo. Daar een zeer uitgebreide koffiestop met 2x appeltaart bij Bart en Johanna. Erg gezellig. Daarna op weg naar het Stift, waarbij we eerst de 6 mannen inhaalden, ons looptempo lag veel hoger.
Het Stift vind ik altijd weer een idyllisch plekje. Ook heel mooi was het bij Herinckhave en bijzonder is de eeuwenoude Kroezeboom.

Vandaag wel veel meer asfalt dan we verwacht hadden, en dat terwijl er in Twente zoveel mooie zandpaden zijn. Het moet volgens ons mogelijk zijn een aantrekkelijker route te maken voor de wandelaars, ook wat vaker afslaan, nu waren het te lange rechte stukken. Desondanks lekker gelopen en aan het eind nog even in de St. Pancratius basiliek te Tubbergen rond gekeken. Mooie gebrandschilderde ramen van een glazeniersfamilie.

 

One Comment Post a comment
  1. Práchtige foto’s!!

    zaterdag, november 24, 2007

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: